Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Evaluace jako nástroj zpětné vazby

evaluaceJedním z klíčových úkolů managementu nestátních neziskových organizací je dosáhnout dlouhodobé udržitelnosti a užitečnosti organizací. Lehko se to řekne, ale hůře realizuje. Navíc ředitelé i ostatní manažeři stojí před zdánlivě banálními otázkami: Jak poznám, že moje organizace má šanci být dlouhodobě udržitelná? Jak poznám, že má organizace je dlouhodobě udržitelná?

 

Odpovědí je: „Jedině poctivou zpětnou vazbou.“ Optimální formou zpětné vazby je evaluace – systematické posouzení kvality, hodnoty a významu organizace či jejich dílčích projektů a činností.

Sérii inspirativních článků o důležitosti zpětné vazby v podobě evaluace, kdy a jak ji provádět a provádět její vyhodnocení naleznete na webu na blogu o neziskovém sektoru Deník neziskovky pod následujícími odkazy: Jak je důležitá zpětná vazba v podobě evaluace 1. díl, 2. díl a 3. díl.