Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Mise statečných 2016 v září v Domašově nad Bystřicí

DOMASOV plakatVe dnech 10.-11. září 2016 pořádá Skautské centrum v Domašově nad Bystřicí zajímavou víkendovou akci pro děti a mládež Mise statečných 2016. Akce se koná ve spolupráci s Armádou ČR a Klubem českých turistů-Chameleonem Brno v Domašově nad Bystřicí. Základní myšlenkou uspořádání branně sportovního závodu je obnovení zájmu o aktivity, které souvisejí s chováním občanů ve výjimečných situacích, případně obrannou státu. Hravou a akční formou chceme přitáhnout mladé lidi k uvědomění, že je důležité "Být připraven". Akce je otevřena pro všechny zájemce z ostatních zájmových či jiných spolků, které si budou chtít změřit své síly a dovednosti. Rádi bychom navázali na skautskou historii branných závodů s novým pojetím a charakterem odpovídajícím současným požadavkům a moderním technologiím. Nedílnou součástí akce bude i předání životních zkušeností od účastníků zahraničních vojenských misí, jejich přípravou, používanou technikou, ale také seznámení s prostředím, ve kterém působily, nebo dosud působí.

„Chceš vidět, jak je vybaven náš voják pro akci na zahraniční misi? Víš, jak probíhá jeho příprava a co musí všechno umět a co na misi vlastně všechno dělá? Chceš si sáhnout na opravdové bojové vozidlo? Pokud tě to zajímá, tak to je Statická mise pro mrňousky i pro zvědavé dospěláky. Zvládneš boj sám se sebou? Dokážeš pomoci druhým v těžkých podmínkách, kde se musíš rozhodnout, co udělat? To je Dynamická mise - 24 hodinový závod pětičlenných týmů s časem a odvahou! Přijď si změřit síly!"  

Závod je otevřen pro všechny, nejen pro skauty. Více informací o akci najdete zde, plakát k dispozici.