Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sportovní kluby získají od kraje další dotace na mládežnický sport

img-5348Přes 4 a půl milionu korun rozdělí olomoucké hejtmanství mezi sportovní kluby a oddíly v regionu. Finance získané od Českého olympijského výboru budou použity na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže v roce 2016. Olomoucké hejtmanství k 10. srpnu obdrželo celkem 147 žádostí, z nich jen 19 nesplnilo podmínky dotačního programu. 

„O finance mohly žádat kluby a oddíly, jejichž hlavní činností je zabezpečení sportovní činnosti dětí a mládeže. Jedná se tedy o sportovce až do dovršení juniorského věku, podle pravidel jednotlivých sportovních disciplín a soutěží. Finance v letošním roce obdrží celkem 128 subjektů,“ uvedl náměstek hejtmana Radovan Rašťák. „Celkem dvacet dotací ještě musí schválit zářijové zastupitelstvo,“ dodal náměstek pro sport.

 

S finančním příspěvkem tak může počítat například Judo klub v Olomouci, Tělocvičná jednota Sokol ve Šternberku, Volejbalový klub Univerzity Palackého Olomouc, Hokejový klub Zubr Přerov nebo společnost Česká olympijská na zabezpečení okresních kol soutěže Odznaku všestrannosti olympijských vítězů

Při hodnocení jednotlivých žádostí se posuzoval například přínos a efektivita pro kraj, struktura členské základny, a to zejména počet mládežníků a mládežnických družstev nebo úroveň soutěží jednotlivých týmů. Hlavním cílem dotačního programu je zkvalitnit sportovní přípravu dětí a mládeže.

Zdroj: web Olomouckého kraje