Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pestrý podzim s Rodinným centrem Heřmánek

info-459A je tady podzim. Koleje každodenní školní a školkové rutiny už jsou vyjety, bundy a svetry v pohotovosti, ovoce dozrálo…A my? Možná jsme taky trochu dozráli… K rozhodnutí, ke změně, nebo k přesvědčení, že je vše tak, jak má být a je nám dobře. Rodinné centrum Heřmnek zve Vás a Vaše děti do své vybavené herny, kde se bude v říjnu hrát, zpívat, cvičit, „zachraňovat život“, stříhat, diskutovat o dětské obezitě, mobilním hospici, rýmách, vztazích s dětmi a mnoho dalšího. Připravený program je tak pestrý, že si určitě vyberete.

Z programu vybíráme interaktivní seminář s ing. Pavlem Mečkovským M. A. Klíče ke zdravým vztahům s dětmi. Během čtyř setkání vždy každé úterý (4., 11., 18. a 25. října od 17-19 hodin) budou účastníci hledat cestu ke spokojenému rodičovství a provázení sebevědomých dětí vědomých si svých práv i povinností. (Účastnický poplatek za 4 setkání 490 Kč.)

Zájemci o konverzaci v angličtině stupně mírně pokročilí mohou využít kurzu Konverzuje anglicky, zatímco děti si opodál spokojeně hrají... pro uzavřenou skupinu šesti zájemců v prostorách vybavené herny. Vzorová hodina zdarma je na programu 5. října od 8:30 do 9:30, kurs poté pokračuje v uvedenou hodinu každou středu. (Kurzovné 600 Kč.)

RC Heřmánek 8. října od 15-18 hodin spolupořádá Drakiádu v Holickém lese, spojenou s výsadbou lip u kříže. Akce se koná na polní cestě z ulice Šlechtitelů směrem k železnici. Občerstvení je zajištěno.

Na putování Se skřítkem do kouzelné hory, respektive do areálu Domu přírody Litovelského Pomoraví. Skřítek Topol seznámí děti s tím, jak je pro člověka i zvířata důležitý zrak, a představí jim zvířata, která vidí i v noci i ta, která lépe vidí ve dne. Sraz účastníků je 12. října v 10 hodin před vchodem do Sluňákova. (Cena 50 Kč/1. dítě, každé další 25 Kč. Rezervace předem nutná, objednávky do 5. října.)

Ve středu 19. října od 10 do 13 hodin je pro rodiče s dětmi připraven interaktivní kurs první pomoci Zachraň život!. Kurs v prostorách herny povede záchranář Marek Balicki. (Cena 100 Kč.)

Stále palčivější problematice dětské obezity se v Heřmánku bude věnovat přednáška s poradenstvím Prevence obezity u dětí MUDr. D. Pastuchy, Ph.D, MBA v pondělí 31. října v 10:30 hodin.

Podrobnosti k akcím najdete na stránkách RC Heřmánek, kompletní program na říjen ke stažení zde.