Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z Centra Amelie. I letos pokračuje v projektu Tématické měsíce

Amelie tematickemesice 2017Užitečnou pomůcku pro onkologické pacienty připravilo a koncem roku 2016 vydalo Centrum Amelie. Od konce prosince je v distribuci nová brožura centra Návrat do zaměstnání po onkologické nemoci. Obsahuje řadu užitečných rad, návodů a kontaktů. Již v prvních dnech distribuce ji pochválila onkologická klinika nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně i pacientská organizace MammaHelp. Věříme, že bude všem dobře sloužit. V případě zájmu o ni kontaktujte jakoukoliv pobočku Amelie.

Letos zahájila Amelie již 4. ročník projektu Tematické měsíce, ve kterém se vždy věnuje jednomu druhu rakoviny nebo oblasti psychosociální problematiky onkologicky nemocných a jejich blízkých. I v letošním roce se zapojí kromě Prahy i pobočky v Liberci, Olomouci a Rakovníku. Více zde. V rámci projektu pro Vás Amelie připravuje řadu zajímavých přednášek, besed, workshopů a výletů. Všechny aktivity jsou přístupné zdarma. Chcete se také zúčastnit Tulipánového měsíce 2017? Vytvořte dílko – na jednoho člověka jedno – podle doporučení zde a doručte jej do nejbližšího Centra Amelie. Dílka je třeba doručit optimálně do poloviny února tak, aby se dala použít pro výzdobu onkologických pracovišť v měsíci březnu. Budou umístěna na místech, kam přicházejí nemocní (chodby, čekárny, dveře, pokoje apod.) a kde je budou moci potěšit vědomím, že na ně někdo myslí. Pokud budeme vědět, kdo dílko zasílá, opatříme jej štítkem se jménem a místem odkud nám jej zasílá. Školám rádi zašleme šablonu štítků k tisku. Z celé realizace bude pořízena fotodokumentace, o kterou se budeme dělit na stránkách Amelie tak, jako v minulých ročnících. Na Vaše práce se těší tým Tulipánového měsíce.