Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zúčastněte se jedinečného evropského setkání Europe in Action 2017 „O mých vztazích a přátelství“!

konference Europe in ActionZúčastněte se jedinečného evropského setkání na Konferenci Europe in Action (Evropa v akci) 2017, které se koná v České republice po 12 letech! Budete mít možnost si vyslechnout zajímavé informace, podněty, příběhy a inspirace, které se vztahují k tématu důležitému pro každého člověka: „O mých vztazích a přátelství“. Můžete také sdílet vlastní zkušenosti prostřednictvím diskuzí se skupinou lidí, kteří řeší stejnou otázku – jak dát prostor člověku s mentálním postižením pro soukromí a intimní život, který vede ke zdravému rozvoji osobnosti a k uspokojení jedné ze životních potřeb každého člověka – být milován a také mít někoho „pro sebe“ – partnera, kamaráda, přítele.

Na konferenci promluví jako řečník například ředitelka německé národní organizace Lebenshilfe Jeanne Nicklas-Faust, která je lékařkou a zároveň matkou dospělé dcery s mentálním postižením. Juultje Hollamá bohaté zkušenosti ze Skotska a z Nizozemska, kde se snaží změnit způsob myšlení o lidech s mentálním postižením. Má obrovské zkušenosti se začleňováním lidí s mentálním postižením do běžného života.

Za české mluvčí můžeme nabídnout např. zkušenosti Petra Eisnera, který dlouhodobě pracuje s lidmi s mentálním postižením, s jejich rodiči, ale také s pracovníky sociálních služeb jako odborník na vztahy a sexualitu. O osobní zkušenosti s překonáváním překážek na cestě k plnohodnotnému životu se s Vámi podělí také Senada Halilčević, sebeobhájkyně z Chorvatska. 

Program konference, která se koná v Praze od 31. května do 3. června 2017, je průběžně doplňovaný a aktualizovaný zde. Registrovat na konferenci se můžete zde.

Podívejte se, zaregistrujte se a přijďte si promluvit s lidmi z Anglie, Francie, Chorvatska, Španělska, České Republiky, Německa a dalších zemí! Na Vaši účast a spolupráci při formování nových cest a možností se těší Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z. s. a Inclusion Europe.