Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Dobrovolníci jsou třeba všude, staňte se jedním z nich

dobrovolnikCentrum Amelie stále hledá dobrovolníky - lidi, ochotné spolupracovat, nabídnout svůj čas a znalosti či dovednosti. Mnoho lidí se obává toho, že nestačí jejich znalosti a dovednosti anebo se jim nechce chodit do nemocnic. A přitom by rádi něco udělali, jen neví jak. Paní Zuzana k tomu po té, co jako dobrovolník zpívala v nemocnici, řekla: „To mě ani nenapadlo, že by tohle mohlo být ono. A přitom to je tak lehké!“ Kdybyste měli chuť, podívejte se na příběhy dalších z nich. Připravuje se také školení dobrovolníků pro Olomouc na 27.-28. dubna 2017. 

Dobrovolníky hledá Amelie i pro zajištění tradiční sbírky Český den proti rakovině, které se díky symbolu kvítku Měsíčku lékařského říká Kytičkový den. Do něj se zapojují organizace z celé republiky, sdružené v Lize proti rakovině, a prodávají kvítky se stužkou s cílem nabízet osvětové materiály a najít zdroje pro boj s rakovinou. Do této akce se již několik let zapojuje i Amelie a její dobrovolníci. V letošním roce se sbírka koná 10. května 2017. Pokud byste se chtěli připojit, ozvěte se do 25. dubna koordinátorkám a domluvte se na podrobnostech.