Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Tak je to tady, největší sportovní akce na vozíku se blíží!

štafeta na vozíkuJiž počtvrté proběhne pokus překonat rekord v počtu účastníků jízdy na vozíku. V pátek 23. června v 9:00 propukne 24-hodinová štafeta, kde každý z účastníků, je jedno, jestli přijde po svých, přijede na kole nebo koloběžce, si sedne na čtyři kola a urazí minimálně jeden okruh v délce 250 m. Jede se i v noci, za každého počasí, a cílem je nepřerušit lidský řetězec, zapojit co nejvíce účastníků a vytvořit báječnou atmosféru netradiční akce. 

Přijďte do Smetanových sadů i vy, každá hlava, která vyrazí na trať, se počítá. Pro všechny bude k dispozici k zapůjčení dostatek kovových ořů, a když bude zájemců hodně, může jich vyrazit na trať postupně i více naráz. Účastnit se mohou celé rodiny i s dětmi. Podpořit tuto myšlenku můžete dále i tím, když přizvete své partnery, přátele, uvítáme účast týmů složených z kolegů či zájmových skupin, zejména v nočních hodinách. Počet členů týmu nerozhoduje. Důležité je nadšení pro akci a ochota pomoci, aby se nám podařilo štafetu absolvovat bez přerušení. Věříme, že se letos podaří překonat rekord loňského roku, který byl 547 účastníků.

Snaha je nepřerušit jízdu ani na chvíli, proto nejvítanějšími účastníky jsou notoričtí nespavci, ranní ptáčata v sobotním svítání, případně za úsvitu se vracející návštěvníci různých podniků.

Jako doplňkový program bude u altánu v 11:00 a v 17:00 hudební vystoupení zpěváka Josefa Šafaříka, ve 21:00 nádherné troubení Večerky v šeřícím se parku, autogramiáda Olomouckých Kohoutů a jiná překvapení. K osvěžení přispěje svými zdroji rovněž pivovar Chomout. Na setkání s vámi se těší Spolek Trend vozíčkářů Olomouc. Podrobněji o akci ke stažení zde.