Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V Pňovicích se konal dobový lukostřelecký turnaj

SAM 3364Pňovice - Do obce Pňovice nedaleko Litovle se v sobotu 29. července dostavili lukostřelci na sedmý ročník Lukostřeleckého dobového turnaje obce, který se udál v odpoledních hodinách na obecním hřišti. Hlavním pořadatelem byl zdejší Historický spolek Kirri. Fotbalové hřiště se proměnilo na středověký tábor z 15. století. V lukostřelbě soutěžili dospělí, ale i děti. Celkem bylo 15 možností na umístění a následné vybrání ceny ze stolu hojnosti, přičemž nejlepší lukostřelci soutěžili o titul král a královna turnaje.

SAM 3411V dětské kategorii zvítězil Honza Lakomý z Loučky. Jako první cenu získal roli v historickém filmu, který se bude natáčet na podzim na Olomoucku. Post Královny turnaje již poněkolikáté vystřílela Monika Hrubá z Pňovic.

Návštěvníci mimo lukostřelecké disciplíny mohli shlédnout ukázky středověkých palných a střelných zbraní. Dále mohli navštívit dobový tábor se zbrojnicí s komentovanou prohlídkou a ukázkami zbraní. Počasí bylo skvělé slunečné. Celá akce se vedla v poklidném rodinném duchu.

Akce byla podpořena Korunou českou. Další ceny věnovali Fantasy obchod, výroba a prodej luků, šípů a kuší Lazecký, výrobce mečů Had, Comics city, Sartor, Středověké tržiště, Masáže Pňovice, Levandulový statek, Medarka – včelí produkty, Sartor – dobové látky, SAM 3400výrobce prošívané zbroje U Dvou lasiček, Výrobna dortů Třešnička na Dortu z Litovle.

Pořádající Historický spolek Kirri vznikl v roce 2007 a od začátku své existence se zaměřuje na historii, lukostřelbu a bojová umění. Za dobu své desetileté existence spolek uspořádal nebo se podílel na více než 150 kulturních a sportovních akcích. Mnoho z nich se uskutečnilo na hradech, zámcích či v muzeích. Členové spolku se podíleli na historických filmech Jan Hus: Cesta bez návratu nebo Marie Terezie a také na vánoční pohádce Zázračný nos. 

Kontakt: David Křížan, tel: 728413069, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript