Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Expedice Lombardie objevila překrásný kraj, kde všechno maj'

IMG 20170820 132838V jedné své písni zpívá Ivan Hlas: tohle je vůbec dobrej kraj, kde ti všechno daj' a nejjemnější z vín tu znaj'. Jako by se tím přímo trefil do toho, co jsme my, Přátelé přírody ze skupiny Malá liška na konci srpna zažili na severu Itálie, při naší Expedici Lombardie na břehy jezera Garda a jeho okolí. Touhle dokonalou a všeobjímající větou by se dal shrnout celý náš desetidenní pobyt, ale to by čtenář zvědavec zůstal ochuzen o jemné detaily a pikanterie. Nuže, bylo nebylo...

Nápad směřovat letošní expedici, jak říkáme našim nejméně týdenním zájezdům někam dál než do sousední země, právě do Lombardie, uzrál někdy na podzim, díky šťastnému setkání mě a Marty s prezidentem italských Přátel přírody (GIAN) Christianem, se kterým jsme pak až do startu našeho minibusu v pátek 18. srpna byli v pravidelném kontaktu a pilovali jsme jednotlivé detaily, aby bylo na ty pravé zážitky řádně zaděláno. 

Celý článek