Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Osobnost nevládního sektoru 2017 - nominujte své kandidáty

Osobnost ANNO 2016Na světě je druhý ročník celostátního ocenění Osobnost nevládního sektoru, pořádaného Asociací nestátních neziskových organizací v České republice. Loni jsme za Olomoucký kraj mohli vyslat tři nominované, letos dva nebo dvě. Stejně jako v roce 2016 vás nyní oslovujeme, abyste nominovali své členy, zaměstnance, dobrovolníky - zkrátka ty, kteří v (nejen) vašich organizacích působí v rámci aktivit neziskového sektoru a jsou v tom dobří tak, že by si zasloužili postoupit do celostátního výběru. V přílohách najdete pravidla ocenění a formuláře, na kterých je třeba zpracovat profil kandidáta. Z nominací došlých do čtvrtka 21. září 2017 včetně na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  vybere předsednictvo naší Unie dva kandidáty na ocenění, které zašleme celostátní hodnoticí komisi. 

Níže je stručné shrnutí toho, co ocenění Osobnost nevládního sektoru obnáší, a průběhu loňského ročníku.

Anketa vznikla jako jeden z počinů, jak více přiblížit práci lidí v nestátním sektoru. Rok 2016 byl pilotním ročníkem. Cílem této ankety je primárně ocenění významných osobností, které napomáhají k rozvoji tohoto sektoru, a které přispívají k tvorbě silné občanské společnosti. Slavnostní vyhlášení ankety v roce 2016 se uskutečnilo dne 8. prosince v prostorách Sálu architektů ve Věži Staroměstské radnice v Praze. Anketu vyhlásila a organizačně zaštítila Asociace nestátních neziskových organizací ČR, ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí a Magistrátem hlavního města Praha. Záštitu nad akcí převzala Mgr. Michaela Marksová – ministryně práce a sociálních věcí. Ceny speciálně pro tuto anketu navrhla a vyrobila paní Gordana.

Anketa Osobnost nevládní organizace má tedy ambici ocenit ty, kteří věnují nejen své znalosti a schopnosti, ale mají i osobnostní předpoklady pro přímou práci s klienty nebo k rozvoji nevládního sektoru obecně. Pevně věříme, že tato anketa mimo jiné přispívá k lepšímu a komplexnějšímu chápání tzv. třetího sektoru jako jednoho celku, a to jak ze strany samotných nestátních organizací, tak ze strany státu i samospráv i z pohledu široké veřejnosti. Anketa zprostředkovává nový pohled na důležitost a potřebnost nevládního sektoru pro zkvalitnění jednotlivců i nás všech. V roce 2016 tuto anketu vyhrála paní Wasserbauerová, která byla nominována ANNO Zlínský kraj. Více informací o anketě v roce 2016 naleznete ZDE.

Ke stažení: Pravidla soutěže 2017Profesní životopisPřihláška a Souhlas se zpracováním osobních údajů.