Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Na tyč nebo na bazárek? Vyberte si zábavnou benefici pro Centrum Amelie

ACHD foto JanaMaršálková 1Již 25. září pořádá taneční akademie Apokalips Pole Dance studio čtvrtý ročník benefičního cvičení s názvem Apokalips Charity Day 2017. Návštěvníci se mohou těšit na celodenní program, který nabídne jedinečné spojení akrobacie a síly na vertikální tyči. Ve středu 11. října se pro změnu uskuteční tradiční Benefiční bazárek Amelie. Výtěžky z obou akcí budou věnovány na podporu olomouckého Centra Amelie, které bezplatně pomáhá onkologicky nemocným a jejich blízkým.

Apokalips Pole Dance studio, které vzniklo v roce 2012, se zaměřuje především na výuku pole dance a pole fitness. Pole dance představuje spojení tance, akrobacie a síly na vertikální tyči, které láká čím dál více zájemců. Mezi jednu z oblíbených akcí olomouckého pole dance studia patří i benefiční cvičení, které přibližuje svoji nabídku novým zájemcům a zároveň se snaží podpořit potřebné ve svém okolí. „Jsme rádi, že se nám podařilo uspořádat již celkem čtvrtý ročník pole dance akce Apokalips Charity Day, která představuje návštěvníkům vše přes cviky zvyšující flexibilitu až po originální posilovací a taneční lekce. Celý výtěžek jsme doposud vždy věnovali Centru Amelie Olomouc, které jako jediné poskytuje bezplatně psychosociální pomoc onkologicky nemocným a jejich blízkým v našem regionu,“ upřesňuje majitelka studia Michaela Koudelková. Program letošního ročníku Apokalips Charity Day bude opravdu pestrý a nebudou chybět lekce ani pro úplné pole dance začátečníky. Celý den budou probíhat rozmanité lekce od tanečních choreografií s tyčí i bez, přes protahování celého těla, až po klasický pole dance a silové pole fitness. Na programu bude poprvé i možnost vyzkoušet si takzvaný chair dance v kombinaci s tyčí, který studio plánuje od podzimu vyučovat jako nový typ lekce. Vstupné na jednotlivé lekce je pouhých 50 Kč a zájemci se mohou hlásit na email  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Více informací a kompletní program akce lze nalézt na www.apokalips.cz

Bazárek foto ArchivNejen na benefičním cvičení si mohou návštěvníci užít spoustu zábavy a zároveň podpořit bezplatnou pomoc pro onkologicky nemocné a jejich blízké v místním regionu. Již ve středu 11. října od 15 do 18 hodin se uskuteční poslední letošní Benefiční bazárek Amelie přímo v Centru Amelie Olomouc. „Oblečení, módní doplňky, šperky, ruční výrobky, knihy i všelijaké milé drobnosti, nové i s historií, budou nabízet dobrovolníci za symbolické ceny. Akce je navíc součástí letošního ročníků Dnů dobrovolnictví Univerzity Palackého, která tím svým studentům zprostředkovává možnost vyzkoušet si jednorázově roli dobrovolníka. Všechny srdečně zveme, aby si s námi přišli užít trochu zábavy a podpořili tím zároveň i Centru Amelie a jeho aktivity,“ láká na návštěvu koordinátorka centra Tereza Kvapil Pokorná. Ceny na bazárku jsou vždy nízké a jsou zde i k dostání věci jen za milý úsměv. Benefiční bazárek Amelie je totiž známý především skvělou atmosférou akce, kterou doprovází vzájemná setkávání a poznávání návštěvníků. Další informace o činnosti neziskové organizace Amelie jsou k dispozici na oficiálních webových stránkách www.amelie-zs.cz.