Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Podzimní program Sluňákova a Domu přírody Litovelského Pomoraví obohacují Uspávání hory a Ekologické večery

Uspávání hory 2017Léto odchází a nastává čas rozloučit se a naladit se na podzim. Podzimní akce Sluňákova a Domu přírody Litovelského Pomoraví obohatí Uspávání hory a Ekologické večery včetně závěrečného koncertu Marty Töpferové. Již v sobotu 7. října od 13 hodin se uskuteční právě Uspávání hory, tradiční akce pro rodiny s dětmi, kdy uložíme areál k pomyslnému spánku. Kolik oveček napočítáme, než hora usne? A jak těžké bude zahnat bubáky a vysvobodit hezké sny? Pojďte se vydat na dobrodružnou cestu do říše snů. Na trasu se můžete vydat v době od 13 do 16 hodin. V rámci akce budete mít možnost nahlédnout do Rajské zahrady a Sluneční hory snů. Facebook událost.

V úterý 17. října 2017 od 18 hodin proběhne v olomouckém Muzeu umění - Divadle hudby přednáška Vojtěcha Novotného Jak se ubytovat v tropickém pralese. Jak je domorodá kultura a příroda tropického pralesa vzdálená životnímu stylu v české kotlině? Je novoguinejský prales se svými obyvateli neskutečná exotika, nebo jen verze české vesnice s palmami? Jsme odsouzeni k vzájemnému míjení se, nebo je možné vytvořit euro-papuánskou kulturu – a pokud ano, je vůbec žádoucí, nebo jde o Frankensteinovo monstrum? Facebook událost.

Planeta ČeskoV úterý 21. listopadu 2017 od 18 hodin proběhne v olomouckém Muzeu umění - Divadle hudby předpremiéra filmu o české přírodě Planeta Česko za účasti režiséra Mariána Poláka, produkčního Radima Procházky a jejich hosta Vlastimila Kostkana. Sledujete výpravné filmy o divoké přírodě? Chyběl vám pohled na českou přírodu? Dobrodružné příběhy z české přírody vám v roce 2017 nabídne nový celovečerní dokumentární film Planeta Česko. Facebook událost.

V pátek 1. prosince 2017 se od 20 hodin v olomouckém Muzeu umění - Divadle hudby koná koncert Marty Topferové a Milokraje. Facebook událost.