Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Česká společnost ornitologická hledá pomoc při klučení rákosí a náletů na štěrkovně v Tovačově

Brigáda TovačovČeská společnost ornitologická dlouhodobě udržuje nadstandardní vztahy s Českomoravským štěrkem, zdaleka nejen přes ostrůvky pro rybáky v Tovačově a v Hulíně. Na letošní a příští rok společnost domluvila pokusný zásah na bývalém výpěrkovišti v Tovačově, které zarůstá - a přitom to nejcennější prostředí na štěrkovnách jsou právě spoře zarostlé otevřené plochy výpěrkovišť. Extrémně významné jsou pro nejrůznější bezobratlé a některé kytky, ale třeba i pro kulíky a další ptáky. Česká ornitologická společnost chce proto jednak kus mnohahektarového výpěrkoviště vyklučit, jednak další část v předjaří příštího roku vypálit. Oba zásahy se opírají o zkušenosti z jiných oblastí, kde se ukazuje, že takovéto na první pohled razantní zásahy jsou velikým přínosem. 

První akce proběhne v pátek a v sobotu 3.-4. listopadu a bude potřeba co nejvíc rukou ochotných pomoci. Více informací je v přiložené pozvánce. Účast prosím zapisujte do tabulky nebo nahlaste Michalovi Plátkovi na email Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , aby pořadatelé věděli, kolik pomocníků dorazí a aby tak mohli zajistit dostatek pracovních nástrojů a případně domluvit, pokud budete ochotní vzít něco svého (pilu, křoviňák, apod.). Česká společnost ornitologická se těší na Vaši účast.