Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Tučný Matuška plíhal na kytaru

tucny-matuska-plihal-na-kytaruS probouzejícím se jarem se probouzejí i lidé, kteří po dlouhé zimě hledají nějaké duševní osvěžení. Jedno z nich uspořádal ve čtvrtek 10. března olomoucký klub přátel přírody Malá liška. Byl to další amatérský koncert, tentokrát s názvem "Tučný Matuška plíhal na kytaru". Po únorovém setkání nad písničkami Jarka Nohavici to byl další povedený počin, kterých má přijít ještě celá řada. Písně Michala Tučného, Waldemara Matušky a Karla Plíhala přilákaly do "domu neziskovek" na Dolním náměstí přes dvacet nadšených lidí všeho věku. A plíhali jsme o stošest. Nejen na kytary, ale i na banjo, basu, bonga a foukačky.

Celá akce trvala něco přes tři hodiny a poté už ji museli muzikanti utnout, jinak by je návštěvníci nepustili domů. Zazněly písničky velmi i méně známé, ale zpívat mohl každý, protože byly k dispozici texty. Předneseny byly i zajímavosti ze života tří zmíněných osobností českého countryového nebe a současného folku. V bloku věnovaném Karlu Plíhalovi sál rozveselily jeho krátké veršovánky.

Kdo mohl za příjemnou zábavu a atmosféru? Samozřejmě všichni zúčastnění na obou stranách sálu - muzikanti i účastníci, protože se snažili všichni a nikdo nebyl jen pasivní. Kapelu tento večer tvořili Květoš Janošík (6 kytara), František Chini (12 kytara), Hynek Pečinka (6 kytara), Jarda Jiřík (banjo), Franta Eichert (kontrabas) - oba z kapely Countryexpres, Vraťa Kratochvil (bonga) a Květoš Richter (harmonika).

Akce proběhla s podporou Olomoucké sekce Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje. Příští pohodový večer s hudbou, kterou máme rádi, proběhne zase za měsíc, tedy v dubnu. A pak zas a zas a zas...

Hynek Pečinka, Malá liška – klub přátel přírody

www.malaliska.cz