Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Tulipánový měsíc Centra Amelie láká na pestrý program

Amelie bazarJiž šestý ročník charitativního a osvětového projektu Tulipánový měsíc, který zviditelňuje potřebnost psychosociální pomoci pro onkologicky nemocné a jejich blízké, pořádá Centrum Amelie Olomouc. Akce nabídne pestrý program v průběhu celého měsíce března. „Přivolejme s jarem i naději“ je motto Tulipánového měsíce, projektu, který v Olomouci již pošesté realizuje místní Centrum Amelie. Upozorňuje jím na potřebu podpory onkologicky nemocných a jejich blízkých nejen v oblasti léčby, ale i v oblasti psychosociální pomoci. „Tulipánový měsíc jsme odstartovali instalací veselé jarní výzdoby, která zpříjemní prostory transfuzního oddělení, onkologické a plicní kliniky olomoucké Fakultní nemocnice. Sešlo se nám několik stovek krásných výtvorů dětí a žáků ze 14 škol a různých skupin z celé republiky,“ upřesnila Tereza Kvapil Pokorná, koordinátorka Centra.

Po celý měsíc březen je připraven bohatý program jak pro nemocné, tak pro veřejnost. Přímo v Centru Amelie Olomouc lze navštívit bezplatné akce v podobě besedy s psycholožkou Janou Gebauerovou nebo workshopu arteterapie se Soňou Šebelou. Na programu nebude chybět ani benefiční cvičení Lenky Fasnerové v Centru pohybu Olomouc, které se zde uskuteční v sobotu 17. března. Mezi tradičními akcemi programu Tulipánového měsíce vyniká především Benefiční bazárek Amelie, který se uskuteční v Centru Amelie Olomouc ve středu 21. března od 16 hodin. Ten nabídne především oblečení, módní doplňky, šperky, ruční výrobky, knihy či všelijaké milé drobnosti. Po celý březen může navíc veřejnost podpořit Tulipánový měsíc také prostřednictvím návštěvy benefičních kaváren a podniků, mezi které patří Love Coffee na Masarykově třídě, Jazz Fresh Café na Sokolské ulici a jídelna Green Bar na Ztracené ulici.

„Každý může vyjádřit svou podporu Tulipánovému měsíci. Dobrovolníci pomáhají s přípravami aktivit pro nemocné a výzdobami. Je možné zakoupit také benefiční kytici nebo navštívit naše benefiční akce. Zapojit se mohou opravdu všichni, například umístěním letáčků o našich bezplatných službách. Je možné se zúčastnit i naší fotografické soutěže. Stačí jen poslat zajímavou fotografii zachycující naši výzdobu, plakát či návštěvu některé z benefičních akcí,“ dodala Tereza Kvapil Pokorná.

Více informací o projektu Tulipánový měsíc 2018 lze získat nahttp://www.amelie-zs.cz/TM

Více informací o Centru Amelie Olomouc lze získat na telefonním čísle +420 739 005 123, emailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo na oficiálních webových stránkách www.amelie-zs.cz