Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Jak připravit zážitky v přírodě pro lidi s handicapem i bez, se učili ve Vídni

IMG 0955Nevidomý či vozíčkář na turistickém výletě pořádaném Přáteli přírody? Někde to není problém už teď, jinde se toho stále ještě bojíme. Překonat obavy organizátorů, jestli zvládnou propojit potřeby "běžných" účastníků našich akcí se zájemci s tělesným handicapem, pomáhá projekt "Naturefriends' Sports for All" (Sporty Přátel přírody pro všechny), na kterém se podílejí organizace Přátel přírody včetně Česka spolu s organizacemi lidí s postižením. Ten je podpořen Evropskou unií z programu Erasmus+. 

O víkendu 28. - 29. dubna proběhl ve Vídni první seminář v rámci projektu, kordinovaného Naturefriends International. Tématem semináře bylo zapojování lidí bez i s tělesným omezením do společných turistických aktivit. Mezi 15 účastníky z pěti evropských zemí byla i trojice našich členů, a to Jana Goláňová, Radek Hrachovec a Hynek Pečinka z olomoucké skupiny Malá liška. Brzy na podzim je pak čeká ještě jeden workshop v Belgii. Získané dovednosti pak předají na semináři (či několika), který zorganizujeme pro organizátory z našich českých skupin někde u nás. Fotky, na které se můžete podívat zde, potvrdí, že na vídeňském semináři šlo především o praktické rady a teorie byla jen ta nejnutnější.