Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

15. Pekařovská pouť proběhne společně s Mezinárodním setkáním flašinetářů od 17. do 19. srpna

Pekařovská pouťVe výroční den patronů kostela na Štolnavě (Prameny) sv. Jana a Pavla se už popáté uskuteční Mše svatá spojená s koncertem Scholy od sv. Jana Křtitele a s poutním setkáním současných a bývalých obyvatel této osady. Pouť se koná od pátku 17. do neděle 19. srpna, hlavní program se bude konat v sobotu Pekařově. A nač se můžete těšit? Tato třídenní akce nabídne návštěvníkům bohatý kulturní program. Pouť bude zahájena v pátek 17. srpna v Hostinci Na Rychtě Hanušovice a v Ruční papírně Velké Losiny IX. Mezinárodním setkáním flašinetářů za účasti hostů z Francie, Německa, Polska, Slovinska, Slovenska, Švýcarska a České republiky. V sobotu pokračuje pouť v Pekařově Mší svatou a pokračováním setkání flašinetářů, vystoupením divadelních a hudebních souborů, ukázkami lidových řemesel a historických krojů. Pro malé návštěvníky bude připravena dětská pouť a loutkové divadlo. Pouť bude zakončena vystoupením flašinetářů v neděli v Ruční papírně a v Rapotíně na Mariánské pouti.

 

HLAVNÍ PROGRAM: sobota 18.8. Pekařov – penzion, kaple

7:30   Mše svatá v kostele sv. Jana Křtitele ve Velkých Losinách

8:15 - 8:30  požehnání v kostele a odchod poutníků z V. Losin do Pekařova

11:00   slavnostní zahájení pouti a IX. Mezinárodního setkání flašinetářů

11:15 – 12:45  představení a hudební vystoupení flašinetářů (CZ, D, F, PL, SK)

12:45 – 13:00  předvedení historických krojů Podesní

13:00 – 14:00  hudební vystoupení flašinetářů

14:15 – 14:45  taneční vystoupení folklórního souboru TOPĹAN (SK)

15:00 – 16:00 Mše svatá v kapli Nanebevzetí Panny Marie

15:15 – 16:15 hudební vystoupení flašinetářů

16:00 – 17:00  průvod od kaple ke kapličce Panny Marie Lurdské s poutním požehnáním

16:30 – 17:30  vystoupení souboru PRAŽSKÝ HRADČANSKÝ ORCHESTR

Podrobnosti o programu včetně doprovodných i dalších akcí naleznete ZDE.

Akce se koná za každého počasí, změna programu vyhrazena, aktuální informace na www.vresovka.cz. Parkování v Pekařově je monitorováno Policií ČR (jedno osobní vozidlo 40 Kč). Dobrovolné vstupné bude použito na uspořádání pouti. Akce se koná za finanční podpory Olomouckého kraj a zvou na ni za pořadatele Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu, Obec Jindřichov, Obnova kulturního dědictví údolí Desné z.s., Římskokatolická farnost Velké Losiny a Veteran Klub Severního Pomoraví.