Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Středisko SOS připraví pro osamělé seniory i lidi bez domova vánoční balíčky

Logo SOSNa osamělé seniory a lidi bez domova o Vánocích opět nezapomene olomoucká nezisková organizace Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů, z.s. Pracovníci střediska a dobrovolníci jim připraví vánoční balíčky a na Štědrý den pak s lidmi bez domova usednou ke svátečnímu stolu. Každý člověk nemá to štěstí, že může být o Vánocích se svými blízkými. Proto vznikl projekt „Vánoce pro osamělé“, který má potěšit osamělé, nemohoucí a nemocné seniory i lidi bez rodinného zázemí. Lidé, kteří chtějí pomoci, mohou darovat vánoční cukroví, trvanlivé potraviny, kávu, čaj, hygienické potřeby či drobné dárečky. Sbírka pro vánoční balíčky se uskuteční od začátku prosince do 18. 12. na třech provozovnách Střediska SOS: Praskova 16, Rooseveltova 9 a Slovenská 8, a to od 9 do 17 hodin.

Z těchto darů pracovníci střediska a dobrovolníci přichystají balíčky, které budou rozdány v předvánočním období a na Štědrý den. Navíc se 24. prosince mohou lidé bez rodinného zázemí setkat u slavnostní večeře, zazpívat si koledy nebo jen tak si popovídat. V loňském roce dobrovolníci střediska navštívili a obdarovali 121 osamělých a nemohoucích seniorů v domácnostech, domech s pečovatelskou službou a domovech důchodců.

Pracovníci střediska děkují všem, kdo mají srdce na pravém místě a svým dárkem přispějí do vánoční nadílky pro osamělé spoluobčany.