Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Je vyhlášen devátý ročník Křesadla a ceny GoalL, nominujte i Vy dobrovolníky z Vašeho okolí

Křesadlo 2019Letos se v Olomouckém kraji koná již devátý ročník udílení cen dobrovolníkům Křesadlo 2019 a nyní i se speciálním oceněním GOAL. Jde o „​cenu pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci​“.                                       Nominujte i vy dobrovolníky za Vašeho okolí! Nominaci kandidátů k ocenění provádí široká veřejnost z celého Olomouckého kraje, zapojit se tedy můžete i vy. Máte na výběr ze sedmi kategorií: 1. sociální služby, 2. děti, mládež, volnočasové aktivity, 3. zdravotní oblast, 4. ekologické aktivity, 5. spolková činnost, 6. humanitární pomoc, rozvojové projekty, 7. dobrovolní hasiči.

Víte-li o někom, jehož dobrovolnická činnost by si zasloužila ocenění v některé ze jmenovaných oblastí, neváhejte navštívit webové stránky www.kresadlo-ok.cz​, kde je jsou podrobné informace a nominační formulář ke stažení.

Nominace mohou být zasílány do 31. října 2019. Nezávislá komise v průběhu listopadu rozhodne o osmi oceněných. Slavnostní předávání cen Křesadlo 2019 proběhne během vánočního koncertu Báry Basikové v Arcibiskupském paláci v Olomouci 18. prosince.

Organizací udělováním ceny Křesadlo 2019 v Olomouckém kraji byla pověřena Maltézská pomoc, o. p. s., Centrum Olomouc ve spolupráci s Unií nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje a společností Hestia – Centra pro dobrovolnictví, z. ú. Hlavním partnerem akce je Olomoucký kraj.

Vybraní ocenění poletí do USA

V rámci vyhlášení ceny Křesadlo 2019 předá Olomoucký kraj v letošním roce třem oceněným dobrovolníkům také cenu GOAL, která byla ustanovena na základě dohody s partnerským regionem GRADD v americkém státě Kentucky. Vybrané laureáty čeká týdenní cesta do USA hrazená oběma partnerskými regiony, kde se blíže seznámí s činností dobrovolnických organizací, které mají ve Spojených státech dlouhou tradici. Cena GOAL (GRADD Olomouc Region Area Link), která se vyhlašuje každé dva roky, je dalším příkladem spolupráce Olomouckého kraje a oblasti GRADD v Kentucky.

GRADD

Autor: Maltézská pomoc, o. p. s. centrum Olomouc