Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V ocenění Neziskovka roku obsadily výborná místa i organizace z Olomouckého kraje

82809913 2907160165969745 1736019136728793088 oČerstvými držiteli ocenění Neziskovka roku 2019, které se udělovalo v úterý 14. ledna 2020 v Praze, se staly tyto organizace, které mohou být příkladem ostatním. V kategorii Malá neziskovka zvítězil Sokol Milovice. V kategorii Střední neziskovka vyhrála organizace Na počátku. V kategorii Velká neziskovka zvítězila Linka bezpečí a Cenu veřejnosti získala organizace Hospic sv. Jana N. Neumanna. Ostatní výsledky naleznete na webové stránce www.neziskovkaroku.cz.

Vedle tradičních cen v jednotlivých kategoriích se vůbec poprvé předávala také trofej Zlatý banán za nejlepší příběh roku držitelů Značky spolehlivosti. Získal ji spolek Děti patří domů, z. s., který se věnuje náhradní rodinné péči a rozvoji hostitelské péče. V rámci soutěže představil příběh svého dřívějšího klienta Lukáše. Cenu udělovala AVPO ČR - Asociace veřejně prospěšných organizací ČR.

Gratulujeme oceněným neziskovým organizacím. Za povšimnutí ale stojí i úspěch neziskovek z našeho kraje: 2. místo mezi malými organizacemi si odnesl olomoucký spolek Maendeleo a na 3. místo v kategorii Střední neziskovka dosáhla MAS Šternbersko o.p.s.

Neziskovka roku je nezávislé prestižní ocenění pro neziskové organizace v České republice, které vychází ze zázemí Nadace rozvoje občanské společnosti a její metodiky „Zdravého organizačního řízení“©.

Foto: Jan Kvarda - předávání Ceny veřejnosti Neziskovka roku 2019