Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pokud únor honí mraky, staví březen sněhuláky: únorový program olomouckých Přátel přírody pro veřejnost

malaliska 10letOlomoucká Malá liška, místní skupina spolku Přátelé přírody, z. s. v letošním roce oslaví 10 let od svého vzniku. Na druhý měsíc svého jubilejního roku připravila pro své členy i veřejnost výpravy jak do přírody, tak do kulturní sféry. Zkraje února se uskuteční první letošní vícedenní akce, oblíbený Lyžařský víkend, podruhé v Ostružné. Milovníky příběhů z dálek potěší Cestovatelský večer z chladného severu – se zážitky z Norska. Po nějaké době zařazují i výtvarný workshop a vy se můžete naučit malovat na kameny. U kultury zůstane i další akce: Kulturní úterý představí osobnost Jana Wericha i jeho umělecký odkaz.

V únoru proběhnou i dva sobotní turistické výlety do přírody. Na obou bude více variant trasy, aby si na své přišli ti, co se chtějí pořádně projít, i ti, kteří se spíš chtějí loudat. Přidejte se na retro výstup na Bradlo i na výšlap do okolí Města Albrechtic se zámkem i unikátní dvojrozhlednou.

Členové olomouckých Přátel přírody se dočkali nových moderních průkazových karet. Vyzvednout si je mohou na únorovém večerním Posedu. Setkání v česko-řecké restauraci Rigani proběhne v úterý 18. února a je otevřené i pro nově příchozí.

Podrobněji se s únorovým programem můžete seznámit tady. Pokud není uvedeno jinak, není se třeba na žádnou z akcí hlásit dopředu a všechny jsou otevřené veřejnosti všeho věku. Své aktivity přinášejí Přátelé přírody - Malá liška ve spolupráci se statutárním městem Olomouc.