Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Regionální stálá konference jednala o evropských dotacích

4Zástupci kraje, měst a obcí, neziskových organizací, podnikatelského sektoru, univerzity, úřadu práce, místních akčních skupin a dalších organizací jednali o tom, jak pomocí národních a evropských dotačních fondů zlepšit život v Olomouckém kraji. „Tématem dalšího zasedání Regionální stálé konference byl například rozvoj olomoucké aglomerace a činnost místních akčních skupin, které v regionech pomáhají s využitím dotačních prostředků,“ uvedl Pavel Šoltys, náměstek hejtmana Olomouckého kraje. 

Na konferenci zazněly také novinky v podobě připravovaných projektů, které mají pomoci na Jesenicku a Šumpersku. „V této fázi očekáváme, že naše návrhy budou projednány s jednotlivými resorty a připravené projektové záměry na severu kraje se podaří zařadit do státního rozpočtu na roky 2021 nebo 2022,“ dodal náměstek Šoltys. V závěru jednání účastníci schválili Výroční zprávu Regionální stálé konference Olomouckého kraje (RSK OK) za rok 2019. Novým členem RSK OK pro oblast Jesenicka se stal senátor Miroslav Adámek.

Více fotografií z jednání najdete zde.