Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Rodinám v tíživé situaci poradí Maltézská pomoc

Maltezska-pomoc-rodiny-v-tizive-situaci-600x400Společnost Maltézská pomoc, o.p.s. nabízí rodinám v tíživé situaci - ale nejen jim - pomocnou ruku se starostmi s hledáním bydlení, zaměstnání, stabilizací finanční situace či podporou při výchově dětí. Právě taková pomoc rodičům a dětem zasaženým dopady aktuálních protipandemických opatření je hlavní náplní sociálně aktivizačních služeb spadajících pod Maltézskou pomoc. Její olomoucké centrum pomáhá rodinám s dětmi z Olomouce, Přerova a z přilehlých obcí. 

Aktuálně se řada rodin ocitá v problematické situaci například z důvodu proticovidových opatření, čelí hrozící ztrátě zaměstnání či bydlení, nebo řeší problémy s výchovou dětí. Je důležité, aby věděly, že nejsou samy a že je zde organizace, která jim zdarma nabídne pomocnou ruku a bude jim oporou a pomocníkem v překonávání těžkostí, kterým rodiče a děti čelí. Více...