Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

NA BYSTŘIČCE SPATŘEN VODNÍK

vodnik-053Údolí řeky Bystřice, které nikdo z Olomoučáků neřekne jinak než Bystřička, zažilo v sobotu 16. dubna akci klubu přátel přírody Malá liška. Do jarní přírody se vydalo přes třicet členů a příznivců klubu a dva psi k tomu. Na 13kilometrové trase, která vedla podél meandrující řeky z Hrubé Vody do Domašova nad Bystřicí, naše veselá skupina našla jarní přírodu i toho vodníka. Ten byl hned na začátku pochodu a pobaveně nás sledoval usazen u vlastního rybníčku a doplněn nezbytným čápem.

Řeklo by se, cíl výletu splněn, ale my jsme pokračovali dál. Po cestě jsme vyzkoušeli načerpat energii z třísetletého javoru a podívali jsme se do pstruží líhně (kde příště využijeme možnost nechat si dopředu ryby připravit k zakousnutí). Také jsme vystoupali na skály Malého Rabštejna, nespadli dolů a po několika posledních krocích zakončili v hospůdce v Domašově nad Bystřicí. Počasí vyšlo dle objednávky nádherné, atmosféra byla opět milá a zase jsme se o něco víc poznali. A to je fajn.

Fotky z výletu najdete ZDE

Příští akce v přírodě - "Na vandru je sranda"  - bude zvláštní tím, že budeme pochodovat jak v sobotu, tak v neděli. Kdo bude chtít, může si z akcí vybrat, anebo rovnou absolvovat obě a využít možnosti přespat v Zábřehu.

Malá liška – klub přátel přírody svým členům a příznivcům nabízí turistické výlety do přírody, poznávací akce do zajímavých měst, hradů, ale i společné návštěvy netradičních kulturních akcí. Zájemci se mohou účastnit i hudebních posezení nebo vyzkoušet svou zručnost při výrobě keramiky.

Kontakt: Schweitzerova 70, 779 00 Olomouc / tel. 602 431 149 / Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript / www.malaliska.cz