Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Beňov má přes LEADER nově zrekonstruované hřiště

Benov_hriste_BV sobotu 23. července v Beňově slavnostně otevřou nově zrekonstruované fotbalové hřiště. Mužstvo FC Beňov tak po 14 měsících bude opět hrát v domácím prostředí a na novém trávníku.

Rekonstrukce hřiště byla zahájena v roce 2010 a v dubnu tohoto roku byl projekt „Modernizace fotbalového hřiště FC Beňov“ dokončen. Podařilo se provést rozsáhlé zemní a výkopové práce, instalovat kompletní zavlažovací systém s čerpací stanicí a založit nový trávník. Pořízena byla i technika na údržbu herní plochy hřiště. Rekonstrukce navázala na drobné stavební úpravy, které v předchozích 5 letech realizovali svépomocí členové a příznivci FC Beňov.

Rozpočet rekonstrukce činil více než 750 000 Kč a realizována byla s pomocí dotace 643 000 Kč, získané prostřednictvím Místní akční skupiny (MAS) – Partnerství Moštěnka z Programu rozvoje venkova LEADER.

MAS – Partnerství Moštěnka podpořila v letech 2009 – 2011 z programu LEADER i další projekty zaměřené na rozvoj sportu na venkově. Kromě modernizace fotbalového hřiště v Beňově to byly rekonstrukce sportovního areálu v Horním Lapači, pískového a antukového hřiště ve Věžkách, sportovního areálu TJ Prusinovice nebo sokolovny v Dřevohosticích.