Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Výroční zpráva sekce

apno.jpgSekce se během trvání uplynulého Významného projektu 2008 sešla celkem 6x a k setkání využila pronajatých prostor sdružení APNO na Dvořákově ulici v Přerově. Zakládajícími členy APNO jsou ČMFO, UNESCO CLUB a APNO. O členství následně požádali organizace RIV, Eures, Sokol Újezdec, Duha klub Dlažka, Klub mladých Evropanů a Sdružení za zachování místních tradic. V současné době je tedy členy sekce 9 organizací z Přerovska.

Činnost sekce se v době trvání Významného projektu 2008 soustředila především na spuštění veřejného webového portálu APNO, jenž má sloužit jako kominukační kanál mezi přerovskými neziskovkami a především plnit funkci tzv. „Kalendáře akcí", v němž se každý návštěvník webových stránek APNO dozví o akcích, jež neziskové organizace pořádají na Přerovsku. Zároveň se s představiteli města Přerova podařilo vyjednat umístění prezentačního místa pro neziskové organizace v prostranství pořádání městských oslav a svátků. Neziskovky z Přerova tak budou např. během předvánočních či velikonočních oslav, hodů apod. mít možnost se prezentovat či např. prodávat výrobky svých členů ve vyhrazeném prodejním stánku na náměstí TGM v Přerově, jenž je obvyklým centrem takovýchto akcí.

 

Dále se sekce soustředí především na spolupořádání konferencí v Přerově. Konkrétně spolupracovala na konferenci „Silné Česko ve zdravé Evropě", která se konala dne 7.října 2008 za účasti předních politiků Olomouckého kraje a města Přerova, stejně jako odborníků z oblasti politologie a mezinárodních vztahů.