Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Ve Smetanových sadech soutěžili mladí hasiči

olomoucky-drak-2011Smetanovy sady v Olomouci patřily v sobotu 3. září 2011 mladým hasičům. Ti se zde sjeli na V. ročník tradiční hasičské soutěže „Olomoucký drak“. Přes dvě stovky závodníků nejen z Olomouckého kraje, ale i například ze Vsetínska, Ostravska nebo východních Čech, mohly poměřit síly v závodě na 60 m s překážkami  a hasičským nářadím.

Během slavnostního zahájení a nástupu přivítali účastníky závodu hlavní velitel soutěže a organizátor - vedoucí okresní odborné rady mládeže OSH Olomouc Miloš Siegel, náměstkyně primátora města Olomouce Eva Machová, Jiří Kropáč a Antonín Geprt za VVOSH Olomouc a Marcela Vystrčilová za UNO OK.

Poté se mohlo naplno rozběhnout napínavé soutěžní klání, během něhož mladí hasiči ukázali zdatnost i soutěžního ducha. Zkušenosti z hasičských tréninků předvedli při zdolávání překážek, přeběhnutí kladiny nebo například zapojování hadic. V kategorii přípravka do 6 let zvítězil Tomáš Holčák z Oznice, v kategorii smíšené 6 – 8 let se do čela výsledkové listiny probojovala Veronika Hejlová z Troubelic, mezi mladšími dívkami od 9 do 11 let obsadila první místo Tereza Pavlíková z Veselé a ve stejné kategorii chlapců Tomáš Šipula z Hovězí. Závěr soutěže patřil kategoriím starších dívek a chlapců od 12 do 15 let, v nichž si zasloužili prvenství Zuzana Adamcová z Huslenek a Michal Brodacký z Trusovic.

Pro malé hasiče i zájemce z řad diváků byl připraven také doprovodný program, na němž se podíleli členové Městské policie Olomouc. Vedle soutěží o ceny a vědomostních úkolů děti nadchla možnost vyzkoušet si střelbu na terč laserovou pistolí.

O hladký průběh soutěže se staralo 25 rozhodčích, technické zázemí a členové odborné rady. S převozem překážek pomohl HZS Olomouc. Nezbytné občerstvení zajistila parta dobrovolných hasičů z Velkého Újezdu. Akci finančně podpořil Olomoucký kraj, Magistrát města Olomouce a Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje.

Fotogalerie z akce ZDE