Svátek má Robert
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Krásně a barevně

Krásně a barevněTo byl název pro motivačně vzdělávací víkend Rodinného centra Provázek, který se uskutečnil v březnu ve Sluňákově. Setkaly se na něm ženy, zejména maminky malých dětí převážně z Olomouce, ale také z Lutína a Prostějova.

Dozvěděli jsme se spoustu triků a typů pro lepší fotografie, zakusili jsme arteterapii, vyzkoušeli jsme sítotisk a zdobení triček, tašek a látek. Hodně pozitivních ohlasů bylo i na dvě lekce židovských tanců. Vypravili jsme se do okolní přírody a nechali jsme si udělat portrétní fotografie od fotografky. Nechyběl ani čas na povídání s přáteli a zajištění hlídání dětí s programem.

Tato akce proběhla v rámci Sekce pro rodinu a byla dotována Unií neziskových organizací.

„Škoda, že tu nemůžeme být déle“, posteskly si mnohé účastnice, „fakt jsem si tu aktivně odpočinula.“

Výhodou víkendu bylo, že každý si mohl najít tu svou oblast, která ho bavila a vyzkoušet něco nového. Lektorka, která vedla seminář o focení, povzbuzovala maminky, aby nenechaly spát svůj talent či obdarování a rozvíjely ho. To je určitě dobrá aplikace a výzva pro každou z nás.

Tento víkend se uskutečnil 9. a 10. března 2012, zúčastnilo se ho 24 žen (včetně 3 lektorek), 8 dětí a tři studentky na hlídání.


Magda Mečkovská
RC Provázek


Krásně a barevně Krásně a barevně Krásně a barevně Krásně a barevně