Svátek má Robert
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pozvánka na sportovní soutěž SILÁCKÁ LITOVEL

 SILÁCKÁ LITOVELSportovní soutěž SILÁCKÁ LITOVEL se letos uskuteční na počest 55. výročí úmrtí Gustava Frištenského (1879 – 1957).

Této jedinečné sportovní akce, která nemá v naší republice obdoby, se mohou zúčastnit pouze amatéři, kterým je silový sport velice blízký. Mrštnost, obratnost, postřeh, pohotovost a hlavně síla. To jsou vlastnosti, které závodníci musí mít a musí je umět správně použít.Letos se utká rekordních dvanáct čtyřčlenných družstev celkem v šesti disciplínách – shyby na hrazdě, bench press na rovné lavici s velkou činkou, skok daleký, hod medicimbálem do dálky, přenášení břemene, bicepsový zdvih s oporou.

Všichni diváci i sportovci si mohou během soutěže vyzkoušet zvednout 50 kg činku, kterou si nechal vyrobit Gustav Frištenský ve třicátých letech minulého století (s pevnými koulemi na konci tyče), kamennou válcovou činku či předchůdkyni posilovací veslice. V předsálí je instalována výstava fotografií a dokumentů ze života Gustava Frištenského. Ke koupi bude nová plnobarevná publikace „Silný jako Gustav Frištenský“ či se zde můžete vyfotit s jeho originálním sportovním pohárem.

Akce proběhne ve Sportovní hale Základní školy Vítězná v Litovli v sobotu 31.3.2012 od 11:00 hodin.

Na viděnou s Vámi se těší
Mgr. Zdenka Frištenská
Organizátorka akce a praneteř Gustava Frištenského
Tel.: 724 245 662
Mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript