Svátek má Robert
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pozvánka na STRIPTÝZ

STRIPTÝZTyfloCentrum Olomouc o. p. s. ve spolupráci s Městským klubem Litovel Vás srdečně zve v úterý 3. 4. 2012 v 17:00 do Muzea umění Olomouc na hudebně dramatické zpracování sbírky Jarmily Cholinské STRIPTÝZ (velmi osobní básně inspirované platonickým vztahem dvou mladých lidí – Češky a Němce během druhé světové války)

Účinkují:
Hudební skupina Střemkoš – Iva Kevešová st. (zpěv, perkuse), Michal Schmalz (kytary, zpěv), Jan Hajn (baskytara), Zbyněk Špaček (akordeon) a Iva Kevešová ml. s klavíristou Vladimírem Jakubem Knápkem.

Jarmila Cholinská (*1925) s postupnou ztrátou zraku bojuje psaním, čím méně vidí, tím urputněji píše a vydává své básně, glosy, aforismy a své vidění tohoto světa. Sbírka Striptýz vyšla z autorčiny potřeby najít pro sebe odpověď na nevyřešenou otázku viny a neviny a konečně tak zavřít vrata za minulostí.

Více informací:
Městský klub Litovel - www.mklitovel.cz
TyfloCentrum Olomouc, o. p. s. - www.tyflocentrum-ol.cz
Vstupné dobrovolné