Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Festival Mladí pro venkov ve Veselíčku zpestří čtyři dny volna a nabídne různé hudební žánry

plakat festival-Veselicko-2Letní festival Mladí pro venkov, který se uskuteční v sobotu 7. července 2012 od 15 hodin ve sportovním areálu Sokolská zahrada ve Veselíčku, zpestří nabídku akcí na čtyři dny volna po cyrilometodějských svátcích.

Festival se v obci uskuteční již popáté a tradičně nabídne žánrově pestrý program. „Na úvod přehlídky vystoupí pěvecký rodinný sbor Petrášovci, jehož kořeny mají členové ve Veselíčku. Vystřídá jej cimbálovka Záhorská muzika, na své si poté přijdou i milovníci dechovky Moravská Veselka,“ řekl jeden z pořadatelů festivalu Tomáš Šulák. Ve druhé polovině programu pak vystoupí rocková kapela z Břeclavska Sanitka a country skupina Šediváci. Vyvrcholením festivalu bude stejně jako loni olomoucká reggae kapela Homebwoyrasta. „Součástí programu bude vystoupení dětí z MŠ Veselíčko a pěveckého sboru místních žen Krákor,“ uvedl dále Šulák.

Pořadatelem neziskové akce je občanské sdružení Záhoří s podporou dotací z Olomouckého kraje, Obce Veselíčko a několika sponzorů. „Za pět let si festival získal již řadu příznivců a jezdí k nám lidé z okolních obcí i měst. Jenom vloni se na něm vystřídalo více než 500 lidí. Nabízíme nejen dobrou a pestrou hudbu, ale také dobré občerstvení, které letos ještě obohatíme například staročeskými lokšemi či koktejly a kávovými specialitami,“ dodal Šulák.