Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zpravodaj venkova 7/2012

Zpravodaj-venkova-7-201201Nové číslo Zpravodaje venkova rekapituluje červnové události a přináší nová témata. V 7. čísle roku 2012 si například můžete přečíst:

- Zástupci profesních organizací obcí a regionů podepsali memorandum „Venkov jako důstojné místo pro život“. Na rozvoj obcí směřovat nejméně 50% z budoucího PRV 2014-2020
- V krajích již znají vítěze soutěže Vesnice roku 2012 - Spolek se dál staví proti snaze zredukovat počet pošt na třetinu. Stát chce zachovat jen 1200 pošt z nynějších 3300.
- Národní síť MAS nesouhlasí s procesním ani obsahovým řešením letošního hodnocení MAS ze strany MZe a SZIF. Rozhovor s předsedou komise pro hodnocení MAS Miloslavem Olivou


- Valná hromada NS MAS v době národní konference VENKOV 2012 projedná standardy činnosti MAS
- Soutěž pro Zemi živitelku: Nejkrásnější fotografie z území MAS
- Venkovské školy zatím přežijí. Nový ministr školství vyslyšel petici a odmítl nekoncepční návrh reformy
- Rozpočtové určení daní mezi prvním a druhým čtením ve sněmovně. Hledá se nejohleduplnější podoba nového RUD
- Svaz měst a obcí zveřejnil Analýzu potřeb venkova

Spolek pro obnovu venkova ČR ve spolupráci s Národní sítí MAS ČR zlepšují svým Zpravodajem venkova přenos informací mezi obcemi, regiony, institucemi na krajské i národní úrovni.