Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

První mezinárodní adiktologická konference v Olomouci

konference-dokazu-toPrvní mezinárodní adiktologická konference v Olomouci proběhla letos v červnu pod záštitou neziskové organizace P-centrum a ve spolupráci s Univerzitou Palackého.

Konference s názvem: „Dokážu to?“ - Teorie a praxe léčby závislostí  se konala ve dnech  21.-22. 6. 2012 v prostorách Konviktu v Olomouci. Konference byla pořádána k příležitosti zakončení významného evropského projektu OPLLZ „Dokážu to?“ a hlavními hosty byli zahraniční partneři z Londýna, lektoři: Aidan Gray, Peter Helmer a A.M.Shaw.

Cílem projektu „Dokážu to?“ byla tvorba a realizace krátkého intervenčního programu pro osoby závislé na pervitinu. Projekt přinesl zcela novou techniku práce s těmito klienty, a poskytl tak velmi účinný nástroj  terapeutům olomouckého kraje.

Projekt byl unikátní, protože propojil další olomoucké organizace (P-centrum, Sdružení podané ruce a Vojenská nemocnice Olomouc), čímž se zvýšila kvalita služeb pro lidi se závislostmi. Terapeuti zapojení do projektu měli možnost účastnit se zahraniční stáže ve Velké Británii.

Účelem konference bylo kromě sdílení zkušeností s touto novou metodou  také realizace přednášek, workshopů a panelových diskusí na adiktologická témata.

Na konferenci vystoupili odborníci z praxe i z akademických pracovišť, a celkem se jí zúčastnilo 130 účastníků z celé republiky.

Tato dvoudenní konference přinesla vedle nových praktických i výzkumných informací z České republiky i Velké Británie také vzájemné sdílení a obohacení se o nové zkušenosti v oboru.