Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktivity NNO

Pozvánka na veletrh sociálniho podnikání

Autor: Ing. Jiří Rudolf. Středa 20. dubna 2022.

Olomoucký kraj ve spolupráci s koordinátorem Ministerstva práce a sociálních věcí pořádá 1. ročník veletrhu sociálního podnikání v Olomouckém kraji, dne 16. 5. 2022 v budově RCO v Olomouci od 9:00 – 14:00 hod.

 Pozvanka

 

Celostátní Asociace NNO má nový web

Autor: Redakce UNO. Pondělí 29. listopadu 2021.

webannoAsociace nestátních neziskových organizací ČR představila své nové webové stránky. Najdete je na https://anno-cr.cz/. Jsou barevnější, modernější, veselejší a přehlednější. Jak se vám líbí?

 

Vytěženo - a co dál? Rekultivací těžebních prostorů se bude zabývat konference Naše příroda

Autor: Administrator. Čtvrtek 04. listopadu 2021.

Read moreJiž sedmý ročník KONFERENCE NAŠE PŘÍRODA se uskuteční v úterý 23. listopadu 2021. Pořadatelé ze stejnojmenného olomouckého spolku Aktuálně vše připravují pro tradiční osobní setkání v přednáškovém sále Clarion Congress Hotelu Olomouc. Jelikož se situace kolem nemoci covid-19 opět zhoršuje a každým dnem může dojít ke zpřísnění vládních opatření, máme připravený i záložní plán, kdy by akce probíhala jako v loňském roce formou živého on-line streamu. O přednášky tedy v žádném případě nepřijdete! Akce proběhne za podpory Olomouckého kraje, našeho stálého generálního partnera – společnosti NET4GAS, s.r.o., a partnera – společnosti Českomoravský štěrk, a.s.

celý článek

   

V Olomouckém kraji začíná 11. ročník oceňování dobrovolníků Křesadlem

Autor: Redakce UNO. Úterý 12. října 2021.

kresadlo2021Letos se v Olomouckém kraji koná již jedenáctý ročník udílení cen dobrovolníkům Křesadlo 2021. Jak zní motto akce, jedná se o „cenu pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci.“ Nominaci kandidátů k ocenění provádí veřejnost, a to v sedmi následujících kategoriích: sociální služby, děti, mládež, volnočasové aktivity, zdravotní oblast, ochrana přírody a ekologické aktivity, spolková a komunitní činnost, humanitární a rozvojová pomoc, dobrovolní hasiči. Víte-li o někom, jehož dobrovolnická činnost by si zasloužila ocenění v některé ze jmenovaných oblastí, neváhejte navštívit webové stránky www.kresadlo-ok.cz, kde je ke stažení nominační formulář s bližšími informacemi.

Nominace mohou být zasílány od 4. října do 31. října 2021. Nezávislá komise v listopadu rozhodne o osmi oceněných. Slavnostní předávání cen Křesadlo 2021 proběhne v prosinci 2021 v Olomouci. Organizací ceny Křesadlo 2021 v Olomouckém kraji realizuje Maltézská pomoc, Centrum Olomouc ve spolupráci s Unií nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje a společností Hestia – Centrum pro dobrovolnictví, z. ú. Hlavním partnerem akce je Olomoucký kraj.

 

Osmý Liškostřelecký turnaj: retrostřelnici letos doplnily opičky a balónky

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 26. srpna 2021.

DSC05886 1Ke stálicím v nabídce Malé lišky, olomoucké skupiny spolku Přátelé přírody, z. s., patří Liškostřelecký turnaj. Ten letos 21. srpna proběhl již poosmé, z toho počtvrté v areálu TJ Sokol Bělidla v Olomouci. Popáté se soutěžilo o putovní pohár ve střelbě ze vzduchovky. Letos si ho nečekaně odnesl jeden z hlavních pořadatelů akce Milan Hulík. Liščí kapsa neboli hod tenisákem do díry opět nejednoho soutěžícího potrápila, nakonec se v ní ve třech kolech hodů nejvíce zadařilo Jirkovi Bíčovi. V disciplíně lukostřelba měl nejlepší mušku Vojta Zatloukal a ve stolním tenise téměř již tradičně zvítězila Hela Piterková a znovu si odnesla domů putovní plaketku. Více...

   

Strana 1 z 189