Svátek má Alexej
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktivity NNO

Křesadlo 2019 a ceny GOAL spojené s letem do USA byly uděleny významným dobrovolníkům

Autor: Administrator. Sobota 28. prosince 2019.

Read moreCelkem osm ocenění Křesadlo bylo předáno ve středu 18. prosince 2019 v Arcibiskupském paláci v Olomouci osmi dobrovolníkům. Jak zní motto akce, jedná se o „cenu pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci“. V různých kategoriích převzali ocenění lidé, kteří svojí činností nezištně pomáhají druhým. V Olomouckém kraji realizuje již devátým rokem ocenění pro dobrovolníky Maltézská pomoc, o. p. s. Hlavním partnerem oceňování dobrovolníků je Olomoucký kraj.

Ceny za rok 2019 obdrželi: Hana Tomaštíková - zdravotní oblast, Jiří Urbášek - spolková činnost, Markéta Fojtů - sociální oblast, Dana Calábková - děti, mládež a volnočasové aktivity, Marcela Vystrčilová - dobrovolní hasiči, Veronika Hypšová - rozvojové a humanitární aktivity, Zuzana Kostrhonová - sociální služby, Martin Škurek - sociální činnost.

celý článek

 

Prohlášení 11. Všeoborové konference neziskového sektoru k vládě a parlamentu

Autor: Redakce UNO. Úterý 12. listopadu 2019.

Read moreVe dnech 6. a 7. listopadu 2019 proběhl na Staroměstské radnici v Praze už 11. ročník celostátní Všeoborové konference nestátních neziskových organizací. Jejím tématem bylo "Selhávání státu" a téma bylo probráno ze všech stran. V závěru tohoto odborného setkání zástupců občanské společnosti, věnujících se neziskovým aktivitám nejrůznějšího zaměření, bylo přijato následující prohlášení neziskového sektoru České republiky adresované vládě a parlamentu:

celý článek

 

Je vyhlášen devátý ročník Křesadla a ceny GoalL, nominujte i Vy dobrovolníky z Vašeho okolí

Autor: Administrator. Čtvrtek 17. října 2019.

Read moreLetos se v Olomouckém kraji koná již devátý ročník udílení cen dobrovolníkům Křesadlo 2019 a nyní i se speciálním oceněním GOAL. Jde o „​cenu pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci​“.                                       Nominujte i vy dobrovolníky za Vašeho okolí! Nominaci kandidátů k ocenění provádí široká veřejnost z celého Olomouckého kraje, zapojit se tedy můžete i vy. Máte na výběr ze sedmi kategorií: 1. sociální služby, 2. děti, mládež, volnočasové aktivity, 3. zdravotní oblast, 4. ekologické aktivity, 5. spolková činnost, 6. humanitární pomoc, rozvojové projekty, 7. dobrovolní hasiči.

Víte-li o někom, jehož dobrovolnická činnost by si zasloužila ocenění v některé ze jmenovaných oblastí, neváhejte navštívit webové stránky www.kresadlo-ok.cz​, kde je jsou podrobné informace a nominační formulář ke stažení.

Nominace mohou být zasílány do 31. října 2019. Nezávislá komise v průběhu listopadu rozhodne o osmi oceněných. Slavnostní předávání cen Křesadlo 2019 proběhne během vánočního koncertu Báry Basikové v Arcibiskupském paláci v Olomouci 18. prosince.

Organizací udělováním ceny Křesadlo 2019 v Olomouckém kraji byla pověřena Maltézská pomoc, o. p. s., Centrum Olomouc ve spolupráci s Unií nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje a společností Hestia – Centra pro dobrovolnictví, z. ú. Hlavním partnerem akce je Olomoucký kraj.

celý článek

   

Felix Slováček vystoupí na benefičním koncertu Nadace Malý Noe

Autor: Administrator. Středa 16. října 2019.

Malý Noe koncert SlováčekNadace Malý Noe, jejímž posláním je aktivní pomoc dětem žijícím a vyrůstajícím bez náležité rodičovské péče svých biologických rodičů, pořádá dne 1. listopadu ve spolupráci s Vojenskou nemocnicí Olomouc svůj výroční benefiční koncert. Koná se od 19.00 hodin v nádherném barokním Slavnostním sále Klášterního Hradiska. Vystoupí Felix Slováček, Vjačeslav Grochovskij a Gamavilla Quartet. Vstupenky je možno zajistit na adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .               Základní zásadou činnosti nadace je pomáhat dětem tak, že 100% darů od sponzorů nadace jde přímo na projekty pomoci dětem. V praxi to znamená, že tradiční náklady nadací spojené se mzdami, účetnictvím, právními službami apod. jsou v naší nadaci nulové. Všichni členové nadace pracují v nadaci zdarma. Rovněž dobrovolníci, kteří nadaci pomáhají, působí v nadaci bez nároku na odměnu. Nadace působí převážně v Olomouckém kraji, ale má i jeden zahraniční projekt – Domov Malého Noe v Zambii.

 

 

Na Makrelu s kytarou táhly davy

Autor: Hynek Pečinka. Úterý 23. července 2019.

20190718 184151Ani o prázdninách si nedáváme volno a kromě výletů do přírody a zahraničních zájezdů nezanedbáváme ani kulturní stránku naší činnosti. Ve čtvrtek 18. července dorazilo na hřiště do Slavonína na amatérské muzicírování s názvem "Makrela s kytarou" přes 40 členů a příznivců olomouckých Přátel přírody - skupiny Malá liška. Nebyli tam sami, hospodská zahrádka byla plná k prasknutí. Muzikantů byla tentokrát snad deset a napřed hráli ve dvou formacích, aby v průběhu večera splynuli do jedné. Více zde...

   

Strana 6 z 189