Svátek má Květoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktivity NNO

Vyjádření ANNO ČR k neexistující analýze financování neziskových organizací

Autor: Redakce UNO. Neděle 06. ledna 2019.

p201705150366101 denik-630-16x9Ve čtvrtek 3. ledna publikoval server Aktualne.cz článěk s názvem Snaha získat Babišem slibovanou analýzu neziskovek ukázala, že žádná neexistuje. Předsedkyně střešní Asociace nestátních neziskových organizací ČR Martina Berdychová reaguje svým stanoviskem na fakt, že analýza financování neziskových organizací za poslední rok, po které volal premiér České republiky Andrej Babiš, nikdy nebyla vyhotovena. Uvádí v něm mimo jiné: "Veškeré tyto pokřivené informace o sledování zdrojů pro neziskovky považujeme výhradně za cílený útok na nezávislý občanský sektor."

Celé stanovisko si můžete přečíst zde.

 

Bulletin ANNO shrnuje aktivity pro neziskový sektor ve druhém pololetí

Autor: Redakce UNO. Neděle 30. prosince 2018.

bullannoS koncem roku je vhodné ohlédnout se za uplynulými měsíci a zhodnotit, jak se vydařily. Také Asociace nestátních neziskových organizací ČR, zastřešující český neziskový sektor, provedla takové ohlédnutí, a to formou druhého čísla Bulletinu ANNO. Ten shrnuje, jaké projekty a další aktivity Asociace realizovala pro zlepšení kondice českých neziskových organizací, píše o ocenění Osobnost neziskového sektoru, kulatých stolech se státní správou nebo o novinkách z činnosti regionálních struktur neziskovek, včetně zprávy z našeho olomouckého krajského sněmu nevládních organizací. 

Bulletin ANNO si můžete stáhnout tady.

 

Jedineční dobrovolníci obdrželi v předvánočním čase ocenění Křesadlo

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 27. prosince 2018.

IMGN7909Celkem osm ocenění Křesadlo bylo předáno v pondělí 17. prosince 2018 v Arcibiskupském paláci v Olomouci celkem osmi dobrovolníkům. V různých kategoriích převzali ocenění lidé, kteří svojí činností nezištně pomáhají druhým. V Olomouckém kraji realizuje osmým rokem ocenění pro dobrovolníky Maltézská pomoc, o. p. s. Hlavním partnerem byl Olomoucký kraj.

Představení oceněných nositelů Křesadla za letošní rok najdete v článku na webu olomouckého centra Maltézské pomoci.

   

Martina Berdychová: Neziskovky jsou snadným terčem populistů, protože nemají společného silného představitele, který by je obhájil

Autor: Redakce UNO. Pondělí 17. září 2018.

Read moreAsociace nestátních neziskových organizací České republiky právě vydala první číslo svého bulletinu, který má ambici co půl roku informovat o stavu neziskového sektoru v Česku a o jeho hlavních aktivitách a výzvách pro něj. Ve velkém rozhovoru říká Martina Berdychová, předsedkyně Asociace NNO ČR: "Neziskovky jsou snadným terčem populistů, protože nemají společného silného představitele, který by je obhájil. Škodí nám i nejednotnost, nepřehlednost a mnohdy také rozhádanost neziskového sektoru." 

celý článek

 

Vycházky do přírody na okrajích Olomouce mají nový web

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 05. března 2018.

Read morePo necelých čtyřech letech jsme se odhodlali z gruntu změnit vzhled webových stránek projektu Do přírody ve městě. Přenášení „starých“, ale doposud platných dat, jsme věnovali celý měsíc únor a nyní je už vše připraveno na to, abyste mohli vyrazit na trasy do přírody ve městě Olomouci lépe a radostněji. Mrkněte se na www.prirodavemeste.cz, jak se nám to povedlo!

Aby se vám web ještě více líbil, přidáme během nejbližších dní ke každé trase ještě i fotky z organizovaných vycházek, které po většině tras proběhly v posledních třech letech. Pomohou vám získat představu, co přesně vás na té které trase čeká a proč se na ni vypravit.

celý článek

   

Strana 8 z 189