Svátek má Alexej
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktivity NNO

Připojte se k vytváření koncepce podpory dobrovolnictví ve městě Olomouci

Autor: Redakce UNO. Středa 01. listopadu 2017.

dobrovolnici-mensiMaltézská pomoc, o. p. s. - centrum Olomouc zve zástupce organizací věnujících se aktivitám na poli jakékoli dobrovolnické práce (sociální služby, kultura, zdravotnictví, spolková činnost, děti, mládež, volnočasové aktivity, životní prostředí…) k diskusi směřující k vytvoření koncepce dobrovolnictví v Olomouci. Cílem setkání je získat přehled o organizacích, které spolupracují s dobrovolníky a mají zájem přispět k tvorbě politiky dobrovolnictví města Olomouce, a dále zjistit priority v oblasti podpory managementu/řízení dobrovolnictví v jednotlivých oblastech.

Setkání proběhne v úterý 28. listopadu 2017 v 16 hod. v sále klubu pro seniory na ulici Peškova 1 v Olomouci. Za každou organizaci se mohou zúčastnit pouze 2 zástupci. Prosíme o potvrzení účasti s uvedením názvu organizace, oblasti dobrovolnictví a jmen zástupců na e-mail:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , a to nejpozději do středy 22. 11. 2017. Akce se koná pod záštitou odboru sociálních služeb Magistrátu
města Olomouce.

 

Nominujte dobrovolníky na ocenění Křesadlo v Olomouckém kraji

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 05. října 2017.

Read moreKoncem září se již posedmé rozběhly nominace na udělení cen Křesadlo pro výjimečné dobrovolníky z Olomouckého kraje. Oceňování v našem regionu zajišťuje společnost Maltézská pomoc, o. p. s. ve spolupráci s naší Unií nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje a národním dobrovolnickým centrem Hestia. Na stránce www.kresadlo-ok.cz máte možnost stáhnout si nominační formulář a následně zaslat pořadatelům ankety svůj tip na dobrovolníka roku 2017 za Olomoucký kraj. Na výběr máte ze sedmi kategorií, kam můžete svého favorita zařadit.

celý článek

 

VYBRANÍ DOBROVOLNÍCI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE OBDRŽELI CENU KŘESADLO

Autor: Redakce UNO. Úterý 20. prosince 2016.

Read moreLetos na podzim v Olomouckém kraji proběhl již šestý ročník oceňování dobrovolníků cenou Křesadlo. Cílem procesu, na konci kterého je osm oceněných, je zviditelnit dobrovolnictví a neziskový sektor, vzbudit zájem o dobrovolnickou činnost mezi lidmi a prokázat respekt těm, kteří ji vykonávají. Křesadlo je ocenění pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci. A od pondělního večera zná své letošní nositele.

Osmi vybraným dobrovolníkům byly ve Slavnostní dvoraně Arcibiskupského paláce v Olomouci v pondělí 19. prosince večer předány certifikáty a samotné ceny v podobě funkčních, ručně zhotovených křesadel.

celý článek

   

Společnost pro zdravé rodičovství Aperio nabízí projekt, který pomůže rodičům samoživitelům

Autor: Redakce UNO. Pondělí 21. listopadu 2016.

Read moreAPERIO - Společnost pro zdravé rodičovství zahajuje projekt na pomoc rodičům samoživitelům Nové šance. Proč sólo rodičům? Podle aktuálních statistických údajů žije v České republice v chudobě třetina až polovina sólo rodičů. Sólo rodič dvou malých dětí s minimální mzdou v naší zemi musí pracovat skoro 80 hodin týdně, aby příjem jeho domácnosti přesáhl hranici relativní chudoby – to je nejvíce ze všech států OECD. Průměrné riziko příjmové chudoby v ČR je 9,7 %, přičemž neúplné rodiny jsou ohroženy rizikem víc než trojnásobným: 31,7 %, oproti úplným rodinám: 9 %. (ČSÚ 2015). Podíl osob ohrožených materiální deprivací je v ČR průměrně 6,7 %. V neúplných rodinách je toto riziko opět víc než trojnásobné – 21,7 %, v úplných rodinách oproti tomu jen 5,6 % (ČSÚ 2015).

celý článek

 

Filantropové obdrželi ocenění Via Bona 2016. Přečtěte si jejich silné příběhy

Autor: Redakce UNO. Pátek 21. října 2016.

949cf600-7edc-433a-9cc4-84b32974e061Žena, která navzdory upoutání na invalidní vozík pomáhá lidem s postižením a seniorům. Mladík, který musel kvůli zdravotním problémům ukončit sportovní kariéru a začal plnit sny nemocným dětem. Anebo majitel autoservisu, který dává peníze a koordinuje dobrovolníky, aby opravil a podpořil azylový dům pro těhotné ženy v nouzi. To jsou jen některé z oněch příběhů, které přinášejí inspiraci. 

Ve středu odtajnila Nadace Via, kdo získal letošní filantropickou Cenu Via Bona, kterou letos vyhlásila v šesti kategoriích. Generálním partnerem ocenění byla Nadace Vodafone Česká republika. Nejsilnější filantropické příběhy letošního roku si můžete přečíst zde.

   

Strana 9 z 189