Svátek má Alexej
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktivity NNO

Do Setkání Přátel přírody na Trojmezí zbývá už jen pár dní

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 10. října 2016.

Read moreUž na konci tohoto týdne se uskuteční pátý ročník celostátního srazu členů a příznivců spolku Přátelé přírody z. s. Do Jablonce nad Nisou se na prodloužený víkend od 13. do 16. října sjedou Přátelé přírody ze všech skupin, co v Česku spolek má. K tomu se přidají místní hostitelé a také jejich partneři, Naturfreunde Löbau z druhé strany společné česko-saské hranice.

celý článek

 

Časopis Sedmá generace slaví 25 let. Na sobotním narozeninovém festivalu v Brně Vás čeká hudba, výstavy, diskuse i promítání dokumentů

Autor: Administrator. Čtvrtek 22. září 2016.

Read moreSpolečensko-ekologický dvouměsíčník Sedmá generace, který vydává Hnutí DUHA, oslavuje 25 let od svého založení. Při této příležitosti pořádá redakce v sobotu 24. září v Brně od poledne až do půlnoci narozeninový festival s pestrým programem – hudbou, výstavami, diskusemi či promítáním dokumentů. Více informací o programu včetně časového harmonogramu a vstupenek najdete na webu Sedmé generace zde. Videogratulace k narozeninám od Václava Bělohradského, Aleše Máchala, Ľubici Lacinové, Nadi Johanisové, Anny Ploškové, Romana Černíka, Matěje Stropnického a dalších můžete shlédnout tady.

celý článek

 

Růžový pochod již pošesté. Vyšlápněte si pro zdraví s mammahelpkami a růžovou stužkou

Autor: Administrator. Pondělí 19. září 2016.

pochod Mamma HelpMamma HELP zve na tradiční, už šestý pochod s názvem Vyšlápněte si pro zdraví s mammahelpkami a růžovou stužkou. Koná se v sobotu 1. října v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, v Olomouci a ve Zlíně. Na pochodu si můžete zapůjčit hůlky a naučit se správnému stylu Nordic Walking. Mammahelpky, které půjdou letos poprvé, hole od Mamma HELP dokonce dostanou. Stačí si přinést potvrzení lékaře (nemusí uvádět Vaše jméno). Pochod pro Mamma HELP symbolicky otevírá měsíc, který je všude ve světě věnován prevenci rakoviny prsu. Svou účastí vyjádříte podporu ženám, které s touto nemocí bojují. V Olomouci se účastníci pochodu sejdou v 10:00 hodin v Bezručových sadech v altánku u mauzolea.

   

Staňte se Dobro-druhy. Pomáhat může být dobrodružství!

Autor: Administrator. Pátek 26. srpna 2016.

Read moreMáte kolem sebe děti, mladé lidi či kamarády, které baví pomáhat? Chcete společně něco zažít? Znáte někoho, kdo pomoc potřebuje? Napadá vás, jak získat peníze pro dobrou věc? Staňte se Dobro-druhy. Pomáhat může být dobrodružství! Nadace Via vyhlašuje program Dobro-druzi. Je to program filantropický, jehož cílem je vést lidi k filantropii ve věku, kdy to má největší smysl. Podpoří proto projekty týmů dětí a mladých lidí ve věku od 6 do 26 let, které se rozhodly věnovat své nápady, aktivitu, energii a čas přípravě benefičních projektů, jejichž výtěžky pak darují na dobrou věc. Nadace výtěžek z beneficí týmům zdvojnásobí, a to až do výše 15 000 Kč. Zároveň poskytne konzultace, třídenní rozvojové a vzdělávací setkání, metodickou podporu, prostor pro sdílení s dalšími týmy a finanční příspěvek na organizaci akce. Uzávěrka přihlášek je 12. října. Bližší informace níže a dále na tomto odkaze.

celý článek

 

Pestré září v podání olomouckých Přátel přírody. Přidat se můžete i vy!

Autor: Hynek Pečinka. Středa 24. srpna 2016.

Read morePřátelé přírody z. s. – skupina Malá liška z Olomouce opět připravili pestrý program pro veřejnost všeho věku na téma příroda a kultura. V září s nimi můžete vyjet na exkurzi do industriální Ostravy, objevit historii a přírodu staré části olomoucké čtvrti Neředín, zjistit, jak se měli na výjezdu do Británie i to, co se chystá na podzimní měsíce.

Ve druhé půlce září budou v Knihovně města Olomouce "lišáci" hosty Cestopárty, kde se bude hovořit o jejich loňské cestě do Portugalska, budou muzicírovat ve Smetanových sadech, vypraví se do Choliny za svatou vodou a setkají se nad knihami, které stojí za to číst. 

Jak je vidět, září v režii Přátel přírody ze skupiny Malá liška bude opravdu nabité zážitky. Můžete je získat i vy, pokud si vyberete z nabídky jejich akcí.

celý článek

   

Strana 10 z 189