Svátek má Nataša
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktivity NNO

První výsledky Tříkrálové sbírky v olomoucké arcidiecézi

Autor: Marek Navrátil . Středa 05. ledna 2011.

Read moreV olomoucké arcidiecézi je v rámci Tříkrálové sbírky 2011 prozatím evidováno více než 4 300 skupinek koledníků. Koledníci dnes navštíví také olomouckého arcibiskupa, hejtmana kraje, primátora města, rektora univerzity a velitele společných sil AČR. K dispozici jsou první dílčí výsledky Tříkrálové sbírky 2011 a to z Charity v Uherském Hradišti.

celý článek

 

Charita Zábřeh otevírá středisko potravinové pomoci

Autor: Jiří Karger – ředitel Charity Zábřeh. Středa 29. prosince 2010.

Read moreVe vánočním týdnu zábřežská Charita oficiálně spustila novou službu. Došlo k otevření zázemí střediska potravinové pomoci, jehož úkolem bude shromažďovat přebytky potravin a přerozdělovat je ve prospěch chudých a potřebných. Zázemí se nachází v suterénu charitního domu; prostory byly rekonstruovány a vybaveny díky dotaci z programu Leader, která byla Charitě přiznána skrze Místní akční skupinu Horní Pomoraví.

celý článek

 

Celostátní setkání dobrovolníků proběhlo v Berouně

Autor: Hynek Pečinka. Středa 08. prosince 2010.

Read moreVe dnech 3. a 4. prosince proběhlo ve středočeském Berouně dvoudenní setkání s cílem zvýšit povědomí o nadcházejícím Evropském roku dobrovolnictví 2011 (ERD). Setkání pořádal Národní instut dětí a mládeže, organizace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, které je národním garantem ERD pro Českou republiku. Cílem bylo propojit dobrovolnické organizace z celé republiky a iniciovat vznik tematických pracovních skupin k ERD, zaměřených podle oblastí života, kde dobrovolníci působí. Zúčastněné organizace měly příležitost získat nové partnery pro společné projekty nejen v roce 2011, zviditelnit svoji specifickou dobrovolnickou oblast nebo představit své úspěšné aktivity a projekty či se inspirovat činností ostatních. Co přesně bylo na programu, můžete najít na stránkách akce: http://www.nidm.cz/public-relations/setkani-erd-2011/program

celý článek

   

Charita dostane sociální automobil za korunu

Autor: Marek Navrátil. Pátek 03. prosince 2010.

Read moreV pátek 3. prosince převezme v prostorách olomouckého arcibiskupství zástupce Arcidiecézní charity Olomouc klíčky od nového sociálního automobilu. Devítimístný Ford Tranzit pořízený společností Kompakt bude za 1 Kč ročně sloužit zařízením Charity, zejména Církevnímu dětskému domovu Emanuel ve Staré Vsi. Po oficiálním předání nový automobil požehná olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

celý článek

 

Je třetí svět skoro that?

Autor: Marek Navrátil. Úterý 30. listopadu 2010.

Read moreHudba, prezentace projektů, promítání filmů, výstava a ochutnávka exotických jídel, to je náplň akce s názvem „Třetí svět skoro that", která se dnes večer uskuteční v olomouckém Jazz Tibet Clubu. Ve středu tuto akci doplní výstava fotografií z Arménie, která bude po celý prosinec k vidění v olomoucké kavárně BETREKA. Obě akce se konají v rámci projektu POMÁHEJTE S NÁMI!, který formou kulturních akcí a prezentací stážistů, dobrovolníků ale i specialistů na humanitární a rozvojovou pomoc, seznamuje veřejnost s problematikou rozvojových zemí a pomocí, kterou jim Charita poskytuje.

celý článek

   

Strana 182 z 189