Svátek má Nataša
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktivity NNO

Česko - polská konference „JAK ZÍSKAT PENÍZE PRO NEZISKOVKY„

Autor: Marie Hundáková. Úterý 23. listopadu 2010.

Read moreČesko - polská konference „JAK ZÍSKAT PENÍZE PRO NEZISKOVKY„ V rámci projektu: „Podpora českých a polských neziskových organizací" (CZ.3.22/3.3.07/10.01769) se konala ve středu 10.11.2010. Konferenci zahájil ve 14hod. Marcel Šos (vedoucí realizovaného projektu ), který přivítal účastníky konference v Klubovně ČZS v Jeseníku pořádané o.s. UMĚNÍ NA HRANICI, ve spolupráci s Unií neziskových organizací Olomouckého kraje(dále jen UNO OK) a o.s. NA JEDNÉ LODI. Marcel Šos seznámil přítomné s cílem a programem česko-polské konference a představil Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd- oblast podpory 3.3,jehož hlavním cílem je zmírnit okrajový charakter příhraničních oblastí, zlepšit kvalitu života a vytvořit spolupracující systémy na obou stranách hranice, podporovat další rozvoj hospodářského potenciálu příhraničních regionů posilováním stávajících struktur, zvyšováním soutěživosti českých a polských subjektů a oživováním celkového hospodářství na obou stranách hranice, zvláště pak využitím potenciálu cestovního ruchu.

celý článek

 

Charita už má první dva dárky

Autor: Marek Navrátil. Pondělí 08. listopadu 2010.

Read more Arcidiecézní charita Olomouc přijala již první dva balíčky, vánoční dárky pro ukrajinské děti. Celkem na 250 jich Charita shromáždí nejpozději do 23. prosince a následně odveze na Ukrajinu, aby je předala konkrétním, předem vytipovaným sociálně potřebným dětem z dětských domovů a chudým rodinám. Do akce Vánoční balíček se zapojují každý rok desítky jednotlivců, rodin ale také organizací, které pro děti balíčky připravují.

celý článek

 

Výcvik Commandos převrátil Vysočinu vzhůru nohama

Autor: Hynek Pečinka, Duha Velká Medvědice. Pondělí 08. listopadu 2010.

Read more Organizátoři Duhy Velké Medvědice uspořádali o podzimních prázdninách už 8. ročník výcviku speciálních jednotek COMMANDOS. Patnáct účastníků zvítězilo nad nástrahami přírody Železných hor i nad záludností velitelského štábu, přičemž během pěti dní zažili výcvik na zemi, na vodě, pod zemí i ve vzduchu. V zinkových rakvích se nevrátil nikdo, všichni zúčastnění se úspěšně zadaptovali na civilizaci. Z reakcí místních obyvatel, kteří přišli s účastníky do styku, je zřejmé, že si o zážitcích letošního podzimu bude vyprávět i několik pokolení.

celý článek

   

Výstava „Svět očima klientů sociálních služeb“

Autor: Josef Vondrka, ředitel o. s. Darmoděj . Středa 03. listopadu 2010.

Výstava byla zahájena vernisáží dne 11. října 2010 v 18.00 hod v prostorách obchodního centra Alkron. Slavnostně ji zahájil starosta města Jeseník Mgr. Petr Procházka spolu s místostarostou města Jeseník MUDr. Jiřím Staňou. Oba zástupci města pochválili započatou práci sekce „Neziskové organizace sociálních služeb Jesenicka" při UNO OK. Vystavená díla se zástupcům města líbila a starosta města připomněl, jak složité je v dnešní době, řešit sociální problematiku s ohledem na nedostatek finančních prostředků.

celý článek

 

Žehnání prostor Denního stacionáře Okýnko

Autor: Jana Koberová, DiS. - vedoucí stacionáře . Pondělí 25. října 2010.

 V pátek 1. října 2010 v 9.00 hodin proběhlo u příležitosti výročí 5-ti leté existence Denního stacionáře Okýnko slavnostní žehnání jeho zázemí. Jednalo se o jednu z akcí, která proběhla v rámci Týdne pro Charitu. Charita Zábřeh v tento týden otevřela dveře svých zařízení pro veřejnost a představila zájemcům svou činnost.

celý článek

   

Strana 183 z 189