Svátek má Nataša
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktivity NNO

Jak na nelehký život neziskovek v pohraničí

Autor: Marcel Šos. Čtvrtek 14. října 2010.

V Jeseníku i okolí provozuje svou činnost nespočet sdružení, spolků, skupin, sborů, prostě neziskových organizací, které zde vyvíjejí svou bohatou zájmovou činnost. Od kulturních vystoupení, ochrany přírody, pořádání sportovních akcí až po oživování tradic i historie a dalších aktivit. Všichni se snaží dělat něco navíc, trávit svůj čas vytvářením trvalejších hodnot. Mnohdy potřebují pomoct, jindy hledají partnery, ale vždy bojují s nedostatkem financí. Hledání možností bylo hlavní myšlenkou občanského sdružení NA JEDNÉ LODI při přípravě tohoto záměru. Za svou nedlouhou činnost má toto sdružení s těmito úskalími své zkušenosti, a proto by rádo napomohlo i dalším neziskovkám v jejich činnosti, věříce, že tím posilujeme náš region. Vždyť získat finanční prostředky na zajímavé aktivity, které pomohou rozvoji jesenického regionu, či najít partnera, který bude nápomocen radou, vybavením, zkušenostmi či jiným způsobem, není jednoduché. Avšak mnohdy máme řešení na dosah ruky, jen nemáme dost informací, nebo neumíme příležitost využít. Stejné problémy prožívají i neziskovky na polské straně.

Občanské sdružení NA JEDNÉ LODI ve spolupráci s Powiatem Nysa a Unií neziskových organizací hledali možnosti jak zlepšit vzájemnou příhraniční spolupráci mezi sdruženími a kde by se daly získat finanční prostředky. Jak a odkud čerpat finanční prostředky v rámci přeshraniční spolupráce s polskými neziskovkami, kde tyto organizace napříč hranici hledat a další podnětné informace se budou moci zájemci dozvědět 10.11. v Jeseníku. Na toto setkání jsou pozvaní odborníci z širokého spektra státní správy i samosprávy, z dotační činnosti, pracovníky v cestovním ruchu, i z Úřadu práce. Všichni ochotně odpovědí na zvídavé dotazy účastníků.

 

Zájemci se mohou hlásit na e-mailové adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

 

Za o.s. NA JEDNÉ LODI

Marcel Šos

 

Veřejný úklid Trusovického potoka

Autor: Marcela Vystrčilová. Sobota 09. října 2010.

Raft Club Bohuňovice pořádá Veřejný úklid Trusovického potoka dne 16. října od 9,00.Více informací v přiloženém letáku.

 

Říjen v růžové

Autor: Jana Čaganová. Pátek 08. října 2010.

Říjen je všude ve světě spojován s bojem proti rakovině prsu. Proč Říjen v růžové? Protože růžová, případně růžová mašlička k této osvětě také patří. Růžovou mašličkou celosvětově označují firmy zpravidla některé své výrobky, které prodávají s tím, že část zisku věnují na výzkum léků proti rakovině prsu, na osvětu k prevenci, nebo na pomoc nemocným ženám sdružených v pacientských komunitách.

Úspěch této říjnové kampaně závisí zejména na všeobecném povědomí o tom, oč se snaží lékaři i ženy samotné ve většině zemí světa už mnoho let - upozornit veřejnost na možnosti časného zjištění a léčby naší nemoci, a sesbírat potřebné finance na řešení problému jménem rakovina prsu.

Mamma HELP Přerov - sdružení žen s nádorovým onemocněním prsu se k tomuto celosvětovému projektu připojuje. A proto, 7. října 2010. u této příležitosti pořádá výstavu v Info centru pro tělesně postižené, v Přerově. Budou zde k nahlédnutí, ale i k prodeji výrobky žen, které dělají při odpoledních programech v MHC   Přerov. Oko veřejnosti jistě potěší i výrobky od našich žen - příznivkyň, které nám mnoho krásných věcí darovaly. Nabídka je široká, bude zde také výstavka fotografií z akcí Mamma HELP v Přerově. Výstava je otevřena pro veřejnost od 9. oo do 15. oo hodin.

Přijďte, budeme se na Vás těšit.

Za Mamma HELP sdružení Přerov

Jana Čaganová, koordinátora

Dr. Skaláka 14

Přerov

Mob. 777 205 603

 

   

Svět očima klientů sociálních služeb

Autor: Administrator. Pátek 08. října 2010.

fotosoutez_v4.jpg

V pondělí dne 11. 10. v 18:00 hod bude v prostorách obchodního centra Alkron vernisáží zahájena putovní výstava s názvem „Svět očima klientů sociálních služeb". Tato výstava je vyústěním fotografické soutěže klientů neziskových organizací Daromoděj o. s., Zahrada2000 či SKP Boétheia. Je článkem z cyklu akcí v boji proti stigmatizaci, jež organizace společně pořádají prostřednictvím sekce Neziskové organizace sociálních služeb Jesenicka, která je podporována Unií neziskových organizací Olomouckého kraje. Výstava bude probíhat pod záštitou starosty Mgr. Petra Procházky.  Koupí fotek podpoříte již zmíněné organizace. Přijďte se podívat, bude na co koukat!!

 

POZNEJTE (ZAŽIJTE, PROŽIJTE) S NÁMI PRACOVNÍ DEN TROCHU JINAK

Autor: Mgr. Jana Blümlová, TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. . Pátek 08. října 2010.

TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. v rámci projektu „Komplexní program podpory zaměstnávání osob se zrakovým postižením v Olomouckém kraji", jehož hlavním cílem je udržet a zvýšit míru zaměstnanosti lidí se zrakovým postižením, vytvořilo v sídle organizace Tréninkové pracoviště. Smyslem tréninkového zaměstnávání je podpora klientů v posílení a získání nových dovedností a pracovních návyků potřebných k uplatnění se na otevřeném trhu práce, formou tříměsíční pracovní praxe pod vedením odborného instruktora.

 

Ve středu dne 13. 10. 2010 bude veřejnosti zpřístupněno nově vzniklé tréninkové pracoviště v TyfloCentru Olomouc na I. P. Pavlově 69. Příchozí návštěvníci budou mít v době mezi 9:00-14:00 příležitost prohlédnout si prostory tréninkového pracoviště, seznámit se s podobou a náplní pracovního dne jeho zaměstnanců a zeptat se přímo zrakově postižených „jak se to dělá". Pro zájemce bude připraveno i několik drobných úkonů, které si mohou sami vyzkoušet s klapkami na očích. „Pojem zrakové postižení působí i v dnešní době jako stigma a lidé přistupují k zaměstnávání osob se zrakovým postižením s předsudky. Spousta lidí si nedokáže představit práci na počítači se zrakovou vadou nebo dokonce zcela bez zrakové kontroly." říká koordinátorka tréninkového zaměstnání. „Že je to možné se můžete sami přesvědčit."

 

Projekt je financován z Evropského sociálního fondu a prostřednictvím OP LZZ a ze státního rozpočtu ČR.

 

Skupinovou účast prosím předem nahlaste Mgr. Janě Blümlové na tel: 588 500 522. Děkujeme.

 

Těšíme se na vaší návštěvu.

 

   

Strana 185 z 189