Svátek má Květoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sekce pro rodinu

Nechci sedět doma

Autor: Mgr. Hana Saitzová. Pátek 08. října 2010.

Ve spolupráci s firmou ONYX engineering s.r.o., zahájilo o. s. Olivy v červenci jako partner projekt „Nechci sedět doma". Tento projekt je zaměřen na návrat rodičů z rodičovské dovolené na trh práce, formou motivačního kurzu (základy komunikace právního minima) a rekvalifikací (asistent pedagoga, obsluha pc, základy účetnictví). Projekt je realizován v pěti mateřských centrech v Olomouckém kraji - MC Sluníčko Přerov, MC Krteček Jeseník, MC Pohádka Náměšť, MC Waldík Olomouc a RC Olivka Olomouc. Na projektu spolupracují dva členové Sekce pro rodinu - o.s. OLiVy a MC Pohádka.

 

 

 

Vzdělávací projekt Eeny Meeny

Autor: Marcela Vystrčilová. Pátek 08. října 2010.

V červenci tohoto roku skončil první rok vzdělávacího projektu Eeny Meeny, jehož žadatelem je o. s. Olivy a partnery MC Krteček, RC Provázek, CPR Ráj, MC Heřmánek a MC Rybička. V rámci projektu probíhalo vzdělávání rodičů na pobytových kurzech anglického jazyka s hlídáním dětí, doplněné e-learningem. V červenci intenzivní kurzy skončily. V dalším roce projektu budou partnerská mateřská centra navazovat spolupráci s podobnými organizacemi v zahraničí. Jako výstup na závěr projektu bude vydaná dvojjazyčná publikace „Jak se žije rodině v Evropě". Stejný název ponese i mezinárodní konference na závěr projektu plánovaná na červen 2011. Na projektu spolupracují tři členové Sekce pro rodinu - MC Provázek, MC Heřmánek a o.s. OLiVy.

 

 

 

Prázdniny pro rodinu

Autor: Mgr. Hana Saitzová, občanské sdružení OliVy . Pátek 08. října 2010.

Občanské sdružení Olivy v posledním prázdninovém týdnu od 23.8. - 27. 8. 2010 zorganizovalo v Loučce u Choliny „Prázdniny pro rodinu". V bývalé základní škole OS Luka se setkalo 16 dospělých a 18 dětí ve věkovém rozpětí od 3 měsíců až po 12 let.  Celým pobytem se prolínaly 4 elementy -voda, oheň, země, vzduch.  Objevovaly se jak ve výtvarných činnostech, které vedli dva zkušení výtvarníci, tak v pohybovém bloku a v neposlední řadě i v hudebním pojetí v doprovodu zkušené lektorky. Pobyt zpříjemňovaly výlety do okolí Loučky, která je zasazena v chráněné krajinné oblasti Kladecka,  nedaleko hradu Bouzova.  Program byl koncipován tak, že si přišli na své děti i dospělí a všichni zúčastnění se těší, že se za rok opět sejdou. Pobytu se účastnily rodiny ze členských mateřských center Sekce pro rodinu.

   

Ježíškova dílna v Olomouci

Autor: Administrator. Čtvrtek 12. srpna 2010.

Read moreProgram mateřských center v Ježíškově dílně na náměstí v Olomouci se uskutečnil 18.12.2009 v době od 10.00 do 12.00 hodin. Děti si mohly v Ježíškově dílně zazpívat vánoční koledy za doprovodu hraní na kytaru a pomocí další nástrojů a vyrobit si také vánoční ozdoby a potěšit tak své rodiče vlastním výtvorem, který si odnesly s sebou domů.

celý článek

   

Strana 16 z 16