Svátek má Klaudie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Přerovská sekce

Libosad Malého Noe boduje v soutěži o nejhezčí českou proměnu

Autor: Administrator. Pondělí 20. července 2015.

Read moreLibosad Malého Noe se uchází o cenu v soutěži "Má vlast cestami proměn", která hodnotí nejen nejlepší proměny českých staveb, ale i krajiny. V současné chvíli se libosad - v konkurenci 99 přihlášených proměn - nachází na druhé příčce. Místo má bohatou historii – téměř před sto lety inicioval vznik sadu nad Předmostím starosta obce Josef Knejzlík, s jehož pomocí se podařilo na málo úrodných obecních pozemcích vytvořit ovocný sad.

Ten ale v posledních desetiletích zpustl, oblast nebyla udržovaná a žádala revitalizaci. Zástupci olomoucké Nadace Malý Noe přišli před třemi lety do Přerova s nápadem sady znovu oživit a zároveň pomoci dětem, které vyrůstají bez biologických rodičů.

celý článek

 

Přednáška přiblíží zapomenutého barokního skladatele

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 09. dubna 2015.

Read moreVědecká knihovna v Olomouci ve spolupráci s Vlastivědnou společností Žerotín z Dřevohostic pořádá v úterý 14. dubna od 17 hod. přednášku s názvem Zapomenutý barokní skladatel - kantor Josef Schreier. Přednášet bude předseda společnosti Mgr. Zdeněk Smiřický.

Kantor a významný hudební skladatel období baroka Josef Schreier se narodil 2. ledna 1718 v Dřevohosticích u Přerova. Po studiích působil jako učitel a regenschori v Bílovicích u Uherského Hradiště.

celý článek

 

Seminář: Transformace občanských sdružení na o.p.s.

Autor: Administrator. Úterý 30. dubna 2013.

Seminář se uskuteční dne 16.5.2013 v 15 hodin v klubovně Alfa handicap , Náměstí Svobody 1963/4, Přerov.

Přednášející JUDr. Hynek Pečinka
Seminář je bezplatný, organizovaný v rámci seminářů UNO OK

Účast prosím potvrďte na tel: 739 504 512

 

   

Zpráva o činnosti Přerovské sekce

Autor: Iva Sibrová. Čtvrtek 31. ledna 2013.

Read moreDne 25.ledna se uskutečnila první schůzka členů UNO   pro obnovení činnosti Přerovské sekce, která stagnovala v činnosti.Prvního jednání se zúčastnilo 10 zástupců NNO. Jednání vedla členka předsednictva paní Milada Šnajdrová. Byl prezentován účel činnosti této sekce, odhadnut okruh zájmů a byly navzájem představeny jednotlivé organizace.

celý článek

 

Jednání Přerovské sekce

Autor: Redakce UNO. Sobota 15. září 2012.

Vážení přátelé,

dovolujeme si Vás pozvat na další jednání Přerovské sekce UNO dne 20. září 2012 v 15 hodin v klubovně Alfa handicap , Náměstí Svobody 1963/4, Přerov.

celý článek

   

Strana 3 z 5