Svátek má Klaudie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Přerovská sekce

Výroční zpráva sekce

Autor: Administrator. Středa 11. srpna 2010.

Read moreSekce se během trvání uplynulého Významného projektu 2008 sešla celkem 6x a k setkání využila pronajatých prostor sdružení APNO na Dvořákově ulici v Přerově. Zakládajícími členy APNO jsou ČMFO, UNESCO CLUB a APNO. O členství následně požádali organizace RIV, Eures, Sokol Újezdec, Duha klub Dlažka, Klub mladých Evropanů a Sdružení za zachování místních tradic. V současné době je tedy členy sekce 9 organizací z Přerovska.

celý článek

 

Dvacet let novodobé demokracie v Přerově

Autor: Administrator. Středa 11. srpna 2010.

Read morePrvní červnový den patřil v Přerově konferenci na téma „Dvacet let novodobé demokracie". Tu pro širokou veřejnost uspořádal Regionální klub Mladých Konzervativců v Přerov spolu s Asociací přerovských neziskových organizací a za podpory Konrad Adenauer Stiftung.

celý článek

 

Cíle APNO

Autor: Administrator. Středa 11. srpna 2010.

Asociace přerovských neziskových organizací mezi své hlavní cíle řadí například rozvíjení vzájemné spolupráce mezi členy APNO a dalšími občanskými iniciativami, stanovení společných postupů při zakládání a realizaci projektů s cílem rozvoje přerovského regionu ve spolupráci se všemi orgány Evropské unie, státní správy, samosprávy a neziskovým sektorem, zejména vzdělávacími  institucemi, kulturními i vědeckými institucemi a dalšími subjekty podobného zaměření. APNO se dále soustřeďuje i na  rozvíjení partnerství se subjekty  sektorů veřejnosprávního a podnikatelského, posilování povědomí o významu občanských iniciativ pro občanskou společnost a na vyvíjení a zapojování se do aktivit napomáhajících zajišťování potřeb a plnohodnotnějšímu životu obyvatel Přerova a okolí atd.

   

Co je APNO

Autor: Administrator. Středa 11. srpna 2010.

Asociace přerovských neziskových organizací - APNO, je dobrovolným nezávislým sdružení právnických osob působícími v přerovském okrese, kteří svoji činnost zaměřili především do neziskového sektoru a zájmu o veřejný život. Posláním APNO je podporovat nestátní neziskové organizace a jejich zájmy, které jsou v souladu s demokratickými principy občanské společnosti a právním řádem České republiky. Za tím účelem APNO vytváří trvalý prostor pro komunikaci mezi svými členy a je platformou pro komunikaci a spolupráci s orgány veřejné správy, podnikatelským sektorem, dalšími neziskovými organizacemi a jinými subjekty.

Dnes Asociace sdružuje 9 neziskových organizací z Přerova.

   

Strana 5 z 5