Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Semináře pro nno

Podzimní nabídka seminářů: „Spolky, nadace a nadační fondy“ a „Podpora aktivního života seniorů v obcích“

Autor: Administrator. Pondělí 13. listopadu 2017.

seminářSeminář a právní poradna „Spolky, nadace a nadační fondy“ se uskuteční dne 15. listopadu 2017 v zasedací místnosti Asociace NNO ČR (Senovážné nám. 977/24, Praha 1). Přednášet bude paní Mgr. Blanka Stará, advokátka se zaměřením na občanské právo. Seminář a poradenství je zdarma. Kvůli malé kapacitě místnosti se prosím přihlaste přes tento odkaz.

Regionální seminář s názvem „Podpora aktivního života seniorů v obcích“, který proběhne v úterý dne 28. listopadu 2017 od 9.30 do 13.30 hodin v Praze, je určen především zástupcům obcí a dále pak neziskových organizací a dalších institucí zabývajících se uvedeným tématem v regionu. K účasti je nutno se přihlásit prostřednictvím přihlašovacího formuláře zde. Seminář bude zaměřen na to, proč je dobré v obci podporovat aktivní život seniorů a jaké možnosti k tomu obec má, včetně metodických doporučení a příkladů dobré praxe. Bude se rovněž věnovat úlohám jednotlivých regionálních samospráv (obcí I., II. a III. typu, krajů). Podrobný program obdrží všichni přihlášení účastníci emailem před konáním akce. 

  

 

Seminář představí nový nástroj pro práci se sociálně znevýhodněnými - kompetenční karty

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 30. října 2017.

imageUnie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje a spolek Naše Řepčínsko, z. s. zve zástupce především těch neziskovek, které se věnují cílové skupině sociálně znevýhodněných žen (ale nejen!), na netradiční praktický seminář. Ten se uskuteční v Olomouci ve čtvrtek 23. listopadu odpoledne.

Účastníci se na něm seznámí s takzvanými kompetenčními kartami a metodami práce s nimi. Karty jsou nástrojem pro lepší komunikaci se sociálně znevýhodněnými klienty, který pomáhá odhalit jejich skryté kvality a nasměrovat tyto lidi do správné profesní oblasti. Účastníci se na semináři budou moci prakticky věnovat aktivitám s kompetenčními kartami a ze semináře, který je zdarma, si také zdarma odnesou sadu karet pro další využití.

Podrobnosti k této vzdělávací akci a odkaz na přihlášení najdete zde.

 

Seminář Diskriminace osob se zdravotním postižením se uskuteční v pátek 24. listopadu 2017

Autor: Administrator. Úterý 24. října 2017.

Národní rada osob se zdravotním postiženímNárodní rada osob se zdravotním postižením Olomouckého kraje Vás zve na seminář Diskriminace osob se zdravotním postižením. Jak se projevuje diskriminace zdravotně postižených osob? Jaké formy diskriminace osob se zdravotním postižením známe? Na tyto a další otázky budeme hledat odpovědi na semináři, který se uskuteční v pátek 24. listopadu 2017 od 10.00 hodin v salonku Regionálního centra Olomouc tř. Kosmonautů 1288/1, 779 00 Olomouc. Se svými příspěvky vystoupí  JUDr. MartinŠkurek Ph.D., poradce NRZP Olomouc a Mgr. Milan Langer, předseda NRZP Olomouckého kraje. O přestávkách bude na případné dotazy posluchačů odpovídat Mgr. Veronika Švecová Ph.D., vedoucí poradny NRZP  Olomouc.

Vaši účast laskavě potvrďte na e-mailu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nejpozději do 15. 11. 2017. Organizační pokyny: Prezence bude probíhat od 9.30 hodin, předpokládané ukončení semináře ve 14.00 hodin. Podrobný program konference bude všem přihlášeným účastníkům zaslán na jejich e-mailové adresy. Vaši účast laskavě potvrďte do 30. října 2017 na e-mailové adrese: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  nebo na telefonním čísle 736 751 212. Seminář proběhne v rámci projektu: "Podpora členským organizacím NRZP ČR" reg. č.: CZ.03.2.63/0.0/99_041/0002741.

   

Podzimní nabídky vzdělávání pro NNO: interaktivní školení první pomoci pro IZS; semináře „Podpora aktivního života seniorů v obcích" a „Jak se zorientovat v médiích a správně napsat tiskovou zprávu“

Autor: Administrator. Pondělí 16. října 2017.

vzděláváníRegionální seminář s tématem „Podpora aktivního života seniorů v obcích“ proběhne dne 10. listopadu 2017 v Plzni. Je určen především zástupcům obcí a dále pak neziskových organizací a dalších institucí zabývajících se uvedeným tématem v regionu. Pozvánku naleznete ZDE, k přihlášení na akci využijte přihlašovací formulář. Seminář bude zaměřen na to, proč je dobré v obci podporovat aktivní život seniorů a jaké možnosti k tomu obec má, včetně metodických doporučení a příkladů dobré praxe. Bude se rovněž věnovat úlohám jednotlivých regionálních samospráv (obcí I., II. a III. typu, krajů). Podrobný program obdrží všichni přihlášení účastníci.

Místní skupina Českého červeného kříže Olomouc za přispění Olomouckého kraje nabízí do prosince 2017 interaktivní školení první pomoci pro IZS. S instruktory první pomoci ČČK si opravdově vyzkoušíte roli zachránce i zachraňovaného. Podrobnosti o školení naleznete ZDE.

PR seminář s Jan Kábrtem, šéfredaktorem Blesk magazínu a s Pavlem Turnerem, spolumajitelem PR agentury předá cenné informace na téma „Jak se zorientovat v médiích a správně napsat tiskovou zprávu“. Kurz se koná 23. listopadu 2017 v prostorách Nadace rozvoje občanské společnosti, Na Václavce 1135/9, Praha 5. Podrobnosti a přihlášku naleznete ZDE.

 

Unie zaměstnavatelských svazů ČR zve na Konferenční den neziskových organizací

Autor: Administrator. Neděle 17. září 2017.

Read moreUnie zaměstnavatelských svazů ČR pořádá Konferenční den neziskových organizací - Odbornou konferenci "NEZISKOVÝ SEKTOR v roce 2018" a odbornou konferenci „Transparentní lobbing“. Konferenční den neziskových organizací se koná 9. listopadu v Praze. Pořádá jej Unie zaměstnavatelských svazů ČR ve spolupráci s Asociací veřejně prospěšných organizací ČR pod záštitou ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu JUDr. Jana Chvojky. 

celý článek

   

Strana 8 z 40