Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Semináře pro nno

Operační program Zaměstnanost zve do Olomouce na konferenci o dotačních příležitostech

Autor: Redakce UNO. Pondělí 24. září 2018.

Read moreŘídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost (ŘO OPZ) zve na minikonferenci Dotační příležitosti nejen pro poskytovatele sociálních služeb. Tuto akci organizuje Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV), Odbor podpory projektů ve spolupráci s Olomouckým krajem. Minikonference se koná v pátek 12. října od 9 do 13 hodin v konferenčním sále Krajského úřadu Olomouckého kraje, Jeremenkova 40a, Olomouc.

V jednom dni na jednom místě Vám představíme dotační možnosti z Operačního programu Zaměstnanost (OPZ), projekty realizované z Evropského sociálního fondu a také Národní dotační tituly MPSV. V odpoledním programu se Vám, v rámci kulatých stolů, blíže představí celostátně realizované projekty MPSV.

celý článek

 

Posnídejte s Nadací Vodafone a nastartujte své inovace

Autor: Redakce UNO. Středa 29. srpna 2018.

snidane vodafoneV úterý 18. září od 10.00 do 12.00 hod. pořádá v Olomouci Nadace Vodafone ve spolupráci s naší Unií komorní setkání, v rámci kterého by zástupcům neziskových organizací Olomouckého kraje ráda představila grantový program Laboratoř Nadace Vodafone. Počítáme s účastí 15 - 20 zástupců neziskových organizací. V případě vašeho zájmu kontaktujte do pátku 15. 6. 2018 paní Jolanu Hájkovou, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  z Nadace Vodafone, která potvrdí vaši účast.

 

Pozvánka: Konference Spolupráce a sociální podnikání v širších souvislostech

Autor: Redakce UNO. Neděle 05. srpna 2018.

ANNO logo1Asociace nestátních neziskových organizací v České republice si Vás dovoluje pozvat na 11. ročník všeoborové konference s názvem „Spolupráce a sociální podnikání v širších souvislostech“. Konference se koná ve čtvrtek 13. 9. 2018 od 9:00 do 16:00 v Emauzském klášteře, Vyšehradská 49, Praha 2. Představíme koncept sociálního podnikání a jeho různá pojetí. Seznámíme se s finančními nástroji a poslechneme si příběhy lidí, kteří v oblasti sociálního podnikání dosáhli úspěchů. Na závěr konference se pokusíme najít odpovědi na otázky, zda je zapotřebí legislativní úprava, jaké jsou sociální či ekonomické dopady sociálního podnikání do společnosti, nebo proč je prospěšné se síťovat, vytvářet platformy a sdílet informace.

Pozvání k účasti také přijali zástupci korporátních společností, platforem pro networking, Ministerstva práce a sociálních věcí i akademické obce. Na akci bude zajištěno drobné občerstvení. Účast je zdarma a počet míst je omezen. 

Na konferenci se lze přihlásit prostřednictvím tohoto formuláře. Leták s podrobnostmi

   

Dvacátý sněm neziskového sektoru našeho kraje klepe na dveře

Autor: Hynek Pečinka. Středa 25. dubna 2018.

snem uno 2017Jubilejní, v pořadí dvacátý sněm zástupců neziskového sektoru z Olomouckého kraje proběhne ve čtvrtek 17. května odpoledne v Olomouci, už tradičně v prostorách Oblastní unie neslyšících na Jungmannově ulici. Účastníky čeká odborný program na téma účinné propagace neziskové organizace a dobrovolnictví, získávání financí na rozvoj neziskovky, spolupráci nabídne sekretariát Regionální stálé konference pro Olomoucký kraj a shrneme i aktuální legislativní výzvy týkající se neziskového sektoru. 

Stranou ale nezůstane ani zhodnocení období od minulého sněmu, plán činnosti na následující rok a volby do předsednictva Unie. Účast na sněmu přislíbili zástupci z řad reprezentace Olomouckého kraje v Senátu a Poslanecké sněmovně Parlamentu, další hosté postupně svou účast potvrzují.

Po ukončení oficiální části sněmu je pro účastníky připraveno neformální pokračování na zahradě objektu a také občerstvení v podobě čerstvě grilovaných dobrot.

Pozvánka s podrobným programem: Pozvánka_na_Krajský_sněm_UNO_2018.pdf

Možnost přihlásit se online

 

Třetí kulatý stůl tematicky věnovaný nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) - GDPR

Autor: Administrator. Čtvrtek 19. dubna 2018.

GDPRAsociace nestátních neziskových organizací v České republice pořádá pro velký zájem třetí kulatý stůl tematicky věnovaný nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů. Akce se koná v termínu 25. 4. 2018 od 9:30 do 12:00 hodin v „Pracovně“, Vlkova 628/36, 130 00 Praha 3. 

Účastníci budou seznámeni s dopadem nařízení na běžný chod organizace, jak se na tento přechod nejlépe připravit, co nepodcenit a co je naopak jen „mediální bublina“. Dále Vám bude představen Metodický postup Ministerstva práce a sociálních věcí ČR č. 2/2018 pro poskytovatele sociálních služeb, který je v podobě kodexu chování dle článku 40 zmíněného nařízení. Inspirovat se tímto dokumentem mohou veškeré nevládní organizace napříč sektory. Přednášet bude Ing. Jaroslav Dolanský z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR a advokátka Mgr. Blanka Stará. Pořadatel si vyhrazuje právo na změnu. Na akci bude zajištěno drobné občerstvení. Účast na akci je zdarma a počet míst je omezen. Přihlášení na akci probíhá přes tento přihlašovací formulář

   

Strana 6 z 40