Svátek má Vojtěch
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Aktuality z EU

Projekt Ready For Life spouští mapu příležitostí pro mladé lidi

Autor: Redakce UNO. Středa 28. dubna 2021.

logoRFLNa začátku byla otázka: Jak ještě můžeme pomoci mladým lidem zlepšit jejich osobní a profesní život? Mají množství možností, jak růst a přece často nevědí jak najít uplatnění. Odpověď zní: Dáme jim nástroj, díky kterému tyto možnosti poznají a to přes neformální vzdělávání. A proto se v projektu "Mapa příležitostí: průvodce informacemi pro mládež" spojily dvě střešní organizace, působící v oblasti informačních a poradenských služeb na Slovensku a v Čechách. Združenie Informačních a poradenských centier mladých v SR (ZIPCeM) a Asociace pro podporu informačních center pro mládež v ČR přinášejí portál Ready for life. Mladí lidé a vlastně všichni, kteří mají chuť se vzdělávat neformálně a zážitkově, zde najdou informace na jednom místě, přehledné a ověřené. Jako bonus nabízíme hned dvě země: Slovensko a Česko. 

Hledáš info? Vyber si téma, které tě zajímá, oblast, v níž se chceš zlepšit. Najdi si na mapě organizaci, v kalendáři událost, stáhni si materiály a další informace k ní. A pak je to už jen na tobě. Využiješ šanci být lépe informován? Najít si, co tě baví? Nebo poznat lidi, kteří mohou být inspirací tobě a ty jim? Tak, do toho! Pracuješ s mládeží? Tak jsi jen krok od nových partnerství a spoluprací na projektech pro mladé. Najdeš je na mapě. Více o projektu...

 

Eurocentrum zve do Olomouce na debatu o Evropské unii

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 23. srpna 2018.

EC OLOMOUC barva MEurocentrum Olomouc zve na veřejnou debatu o stavu kultury a vzdělávání v Evropské unii. Přijďte diskutovat o tom, jakou podobu by měla nadále evropská spolupráce mít a jak by měla podle Vás Unie v budoucnu vypadat. Řekněte nám, jakou Unii chcete! Debatovat s Vámi přijdou europoslankyně Martina Dlabajová, náměstek primátora statutárního města Olomouce Aleš Jakubec a VŠ pedagog a odborník na evropské právo Václav Stehlík.

Akce se uskuteční ve čtvrtek 6. září 2018 od 18.00 hod. v prostorách Café 87, Denisova 47 v Olomouci. Debata probíhá v rámci celoevropského cyklu občanských konzultací a zároveň je součástí programu Dnů evropského dědictví Olomouc. Občerstvení zajištěno. Více informací naleznete v přiložené pozvánce. Váš zájem akce se zúčastnit prosím potvrďte na email  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

Partnerská nabídka: rozvojová spolupráce

Autor: Administrator. Pondělí 09. května 2016.

Read moreOK4EU - Zastoupení Olomouckého kraje při EU předkládá partnerskou nabídku rozvojové agentury ze španělského regionu Extramadura. Agentura hledá partnery pro podání projektové žádosti do výzvy s názvem „Zvyšování povědomí veřejnosti o otázkách rozvoje a podpory rozvojového vzdělávání v Evropské unii“. 

celý článek

   

Evropská unie z první ruky. Na stáži pod křídly OK4EU

Autor: Redakce UNO. Pondělí 09. listopadu 2015.

Read moreOd prvního září letošního roku se mým dočasným domovem stalo centrum Evropské unie, město Brusel. A jak k tomu došlo? Na závěr svého studia na Univerzitě Palackého v Olomouci jsem si položila otázku, která jistě trápí mnoho vysokoškolských absolventů - "Co budu dělat dál?". A odpověď jsem dostala vzápětí. Byla jsem vybrána na pracovní stáž do sdružení OK4EU, které zastupuje Olomoucký kraj v Bruselu.

Hned první den v Bruselu jsem byla seznámena s chodem kanceláře a zjistila, co práce pro sdružení OK4EU obnáší. Poté jsem se zapojila do každodenního pracovního procesu. Velmi přínosné jsou pro mne zdejší konference a workshopy konané v evropských institucích, kterých se účastním a následně z nich vytvářím zápisy. Dále vyhledávám informace o aktuálním dění v EU, pomáhám s přípravou akcí, které sdružení pořádá, nebo chystám podklady pro delegace, které k nám zavítají.

celý článek

 

Půl miliónu lidí chce, aby Evropa dál chránila svou přírodu

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 30. července 2015.

Read moreVíce než půl milionů Evropanů požádalo Evropskou komisi, aby zachovala současnou funkční legislativu, která chrání přírodu a vrací do naší krajiny vzácná zvířata a rostliny. Evropským environmentálním organizacím se tak podařilo vytvořit zdaleka největší veřejnou konzultaci v historii Evropské unie. 

celý článek

   

Strana 1 z 5