Svátek má Květoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Aktuality z EU

Využijte nabídku stáží v institucích Evropské unie

Autor: Hynek Pečinka. Úterý 13. ledna 2015.

OK4EUZastoupení Olomouckého kraje při Evropské unii (neboli OK4EU) připravilo nabídku pracovních stáží v institucích a poradních orgánech Evropské unie aktualizovanou s uzávěrkami pro rok 2015. Stáže jsou rozděleny podle jednotlivých institucí, u každé z nich jsou uvedeny podrobnosti včetně uzávěrek a podmínek pro uchazeče. V současné době jejiž v několika případech možno hlásit se do dalšího kola výběru. Příkladem je stáž v Evropské komisi, kde se lze již nyní hlásit na ec.europa.eu/stages.

Podrobnosti včetně odkazů na stránky jednotlivých institucí a poradních orgánů jsou uvedeny v přiloženém dokumentu

 

Mezinárodní síť pro Evropská studia hledá partnery pro projekt „Evropské pohledy na zelenou ekonomiku“

Autor: Administrator. Pátek 22. února 2013.

Popis projektu: Otázky životního prostředí mají v současné době zásadní význam pro lidskou společnost. Nejen z hlediska její ochrany a zachování, ale nově také jako významný ekonomický faktor. Je všeobecně známo, že zelená ekonomika - souhra mezi ekonomikou, životním prostředím a sociálními věcmi - představuje současný trend směrem k trvale udržitelnému rozvoji společnosti.

Jak tento přechod společnosti a ekonomiky postupuje? Jaká úsilí jsou vyvíjena vládami, organizacemi a hospodářskými odvětvími? Jaké jsou důsledky a dopady této nové cesty? Jaká je role každého jedince v tomto procesu?

celý článek

 

Program LIFE+ 2013

Autor: Administrator. Středa 20. února 2013.

Program LIFE+ na období 2007-2013 představuje ze strany EU integrovaný přístup k financování životního prostředí. Skládá ze tří částí LIFE+ Příroda a biologická rozmanitost, LIFE+ Politika a správa v oblasti životního prostředí a LIFE+ Informace a komunikace. Žádosti se předkládají národnímu kontaktnímu místu, kterým je v ČR Ministerstvo životního prostředí, jsou však posuzovány na evropské úrovni, kde probíhá také výběr projektů.

celý článek

   

Setkání se zástupci Stálého zastoupení České republiky při EU

Autor: Administrator. Středa 20. února 2013.

Dne 18. 2. 2013 se na Stálém zastoupení ČR při EU v Bruselu uskutečnilo setkání se zástupci českých regionů. Diskutovalo se především o návrhu víceletého finančního rámce, který na únorovém summitu přijala Evropská rada.

Pro Českou republiku se na budoucí programovací období podařilo vyjednat částku 20,5 mld. EUR ve stálých cenách. Oproti minulému programovacímu období se tak jedná o pokles zhruba 6 mld. EUR. Při přepočtu na počet obyvatel představuje částka 20,5 mld. EUR čtvrtou nejvyšší alokaci v rámci EU. V procesu vyjednávání se rovněž podařilo zavést pravidlo n+3 (příjemce podpory musí projekt zrealizovat a požádat o proplacení dotace nejdéle do tří let od chvíle, kdy mu byla dotace přislíbena). Vyjednána byla také uznatelnost DPH.

celý článek

 

Newsletter MAMMAHELPEK 3/2012

Autor: Administrator. Pondělí 19. listopadu 2012.

ZDE si můžete stáhnout aktuální číslo nového newsletteru plného novinek o dění v Mamma HELP centrech.

   

Strana 3 z 5