Svátek má Alexej
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Aktuality z EU

Evropská občanská iniciativa

Autor: Redakce UNO. Středa 29. února 2012.

Read moreOK4EU informuje o Evropské občanské iniciativě včetně shrnutí změn a přikládá pozvánku na akci do Výboru regionů s programem.

celý článek

 

Výzva pro odborníky na hodnocení projektů

Autor: Redakce UNO. Neděle 26. února 2012.

Read moreOK4EU informuje o výzvě pro odborníky na hodnocení projektů v oblastech vzdělání a odborná příprava, kultura, mládež, audiovizuální program. Výzva je průběžná a pravidelně jsou vyhlašovány nové pozice.

celý článek

 

OK4EU - Zajímavosti leden

Autor: Redakce UNO. Úterý 14. února 2012.

ok4euOK4EU přináší lednové zajímavosti – zápisy z konferencí pořádaných v Bruselu, vyhlášené soutěže apod.

Ke stažení ZDE

   

Evropský rok dobrovolnictví 2011

Autor: Hynek Pečinka, Duha Velká Medvědice . Pátek 08. října 2010.

Read more Rok 2011 byl vyhlášen „Evropským rokem dobrovolných činností na podporu aktivního občanství". V Evropské unii se na dobrovolné činnosti podílí miliony občanů. Lidé všech věkových skupin přispívají k životu společenství tím, že investují část svého volného času do práce v organizacích občanské společnosti, klubech mládeže, v nemocnicích, ve školách, sportovních klubech atd. Pro Evropskou komisi je dobrovolná činnost aktivním výrazem občanské angažovanosti, která posiluje společné evropské hodnoty, jako jsou solidarita a sociální soudržnost. Dobrovolná činnost rovněž nabízí významné příležitosti učit se, protože zapojení do dobrovolných činností může lidem pomoci osvojit si nové dovednosti a rozvíjet schopnosti, a dokonce zlepšit své šance na získání zaměstnání.

celý článek

 

Volání po ambicióznější sociální agendě

Autor: Administrator. Středa 11. srpna 2010.

Read moreEvropský hospodářský a sociální výbor jde ve svých plánech o sociální agendě ještě dále, než Evropská komise. V důsledku rozsáhlé světové finanční a hospodářské krize se podle Výboru musí Evropská unie o to více zasazovat za silnou sociální a konkurenceschopnou Evropu a vypracovat tak agendu mnohem ambicióznější, než jak ji připravili komisaři.

celý článek

   

Strana 5 z 5